Mistrovství světa ve fotbale se do FIFA 23 dostane už příští týden. Významná bezplatná aktualizace bude ke stažení od 9. 11. pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One verze hry. O den dříve se update dostane do FIFA Mobile. Hráči na Nintendu Switch si bohužel tenhle turnaj nezahrají.

„Zahrajte si za jednu z 32 kvalifikovaných zemí v rámci autentického zpracování šampionátu FIFA World Cup 2022 pro jednoho hráče od úvodního zápasu, nebo si vytvořte vlastní turnaj úpravou skupin a přidáním týmů, které se nekvalifikovaly na FIFA World Cup. V režimu On-line turnaj projděte vyřazovací fází s libovolným z 32 kvalifikovaných reprezentačních celků a proti ostatním hráčům z celého světa zabojujte na FIFA World Cup o nehynoucí slávu,“ uvádí Electronic Arts v tiskové zprávě.

EA slibuje autentický zážitek z tohoto prestižního turnaje, včetně věrných sestav, autentického aranžmá na stadionech, zápasového míče, dalších naskenovaných hráčů, ikonické trofeje a dvojice stadionů včetně arény pro finálový zápas. Navíc vás čeká nový komentář spolu s vizuálními prvky a filmovými sekvencemi, které vás ještě více vtáhnou do atmosféry největšího fotbalového turnaje světa.

Od 21. 11. bude spuštěn FIFA World Cup Live. Tento režim bude aktualizován během skupinové a vyřazovací fáze skutečného mistrovství světa a týmy budou mít aktualizované soupisky pro každý zápas na základně skutečných sestav. Režim bude dostupný až do 18. 12., tedy do dne finále.

Také tady najdete Your FIFA World Cup (Váš FIFA World Cup). Zde si vyberete zemi, zvolíte výchozí bod z odehraných či aktuálních hracích dní a zahrajete si autentický turnaj pro jednoho hráče, do něhož se vám přenesou veškeré dosavadní výsledky ze skutečného šampionátu, včetně soupisek, zápasových statistik a tabulek. Takhle třeba můžete zachránit svůj oblíbený tým před vyřazením.

Chybět nemůžete rychlá hra, kdy si vyberete odehraný, nebo aktuální hrací den a zahrajete si ho proti počítači. V neposlední řadě je tady rychlá on-line hra a výkop s možností zahrát si lokálně proti přátelům, nebo proti umělé inteligenci.

Výkop umožní vybrat si dostupné nekvalifikované týmy a odehrát s nimi jednorázový lokální zápas. Takže byste si takhle měli užít i atmosféru velkého turnaje s českým nároďákem, který neprošel kvalifikací.