Není tak velký, natož zajímavý. Přesto je ale The Wild Update do hry Minecraft dost očekáván. Navazuje totiž na první a druhou část aktualizace Caves & Cliffs a přidává do oblíbeného kostičkového dobrodružství dva nové biomy a lokace.

Těšit se můžete na nové biomy Deep Dark a Mangrove Swamp. První jmenovaný nabízí ruiny dávné civilizace a jedná se o hororovější a temnější zážitek. Ve tmě vás totiž bude pronásledovat Strážce, mocný mob. Pokud se s ním chcete seznámit už nyní, mrkněte na trailer úplně nahoře.

Mangrovové bažiny přinášejí především velké stromy s rozhlehlými kořeny. S nimi souvisí nový, načervenalý druh dřeva pro výrobu nejrůznějších bloků. V biomu najdete také bahno pro zpracování bahenních cihel. Tady je také možné narazit na nového společníka, moba zvaného Allay. Pokud mu dáte nějaký předmět, například kostku nebo sběratelský předmět, vydá se hledat další předměty stejného druhu a přinese vám je zpět. Bude pro vás také sbírat předměty, které při farmaření zanecháte.

Novými stvořeními jsou zase žáby, které se objevují ve třech různých verzích, v závislosti na teplotě příslušného biomu. Navíc se žáby vyvíjejí z pulců. Pokud přiblížíte žábu k lávové kostce, nový obyvatel světa začne kostku požírat – a zanechá za sebou nový blok nazvaný Froglight. Stejně jako samotné žáby je i tento blok dodáván ve třech různých variantách a je určen výhradně k dekoraci.

V neposlední řadě dojde s aktualizací k opravě mnoha chyb. Ke stažení by měla být na všech platformách dnes od 16:00.

Za zmínku také stojí, že spolu s vydáním aktualizace v obchodě Microsoftu dojde ke spojení verzí Minecraftu v Javě a Bedrocku. Od nynějška si hráči nebudou muset vybírat mezi oběma edicemi. Místo toho se začne prodávat Minecraft Java a Bedrock Edition, což je balíček obou variant hry. Ti, kteří již měli možnost zakoupit si hru v obou verzích, obdrží druhou verzi zdarma.