Devět měsíců po vydání končí vývoj Minecraft Legends. Společnosti Blackbird Interactive a Mojang nemají v plánu žádné aktualizace. Komunitu kolem Minecraftu konec vývoje Legends moc nepřekvapil. Ona hra totiž není tolik populární.

Každopádně, Minecraft Legends zůstane dostupný na všech platformách. Posledním dárkem pro hráče je skin Bright-Eyed Hero. Vyzvednout si ho můžete v in-game obchodě.

„Od spuštění jsme společně s Blackbird Interactive tvrdě pracovali na tom, abychom na základě vaší zpětné vazby přinesli do Minecraft Legends vylepšení a nové funkce. S Minecraft Legends jsme zaujali zcela nový přístup k hraní, a to natolik, že jsme museli vymyslet nový žánr (víceméně): akční strategii. Naše komunita nám vždy pomáhala utvářet naše hry a toho si velmi vážíme, zejména při vydávání zcela nové hry,“ uvedlo studio Mojang, které stojí za hitem Minecraft.

„Naslouchali jsme zpětné vazbě komunity a provedli jsme řadu změn a úprav, abychom hru vylepšili. Po jejím dokončení se nyní vrátíme o krok zpět ve vývoji. Přestože pro Minecraft Legends nebudeme vydávat nový obsah (tj. aktualizace, Lost Legends nebo DLC), zábava tím nekončí. Společně s naší komunitou se budeme hrou bavit i nadále.“

Hráči se nadále mohou spolehnout na technickou podporu, stejně tak nebudou ze hry odstraněny žádné funkce ani obsah. Fungovat bude PvP, kooperace a zdarma budou dostupné rovněž výzvy Lost Legends.

Akční strategie Minecraft Legends vyšla 18. 4. 2023 na PC, poslední dvě generace konzolích Xbox a PlayStation a Nintendo Switch. Jak je u her od Microsoftu zvykem, je součástí předplatného Game Pass.