Dnešní Developer_Direct Xboxu a Bethesdy byl odstartován ukázkou na očekávaný titul Minecraft Legends. O něm se už nějakou dobu ví, ale nyní se vývojáři z Mojangu pochlubili ve spolupráci s Blackbird Interactive novými záběry a taky novým herním módem, který přidává další zábavu. Těšit se můžeme na souboje týmů proti sobě a hromadu naštvaných Piglinů, kteří se snaží zabít všechny.

Nová hra od studia Mojang se ponese v žánru akční strategie. Nečekejte tedy běžné sbírání materiálů, stavění domečků blok po bloku a takové běžné věci, které v Minecraftu najdeme. Tady jste hrdinou, který se snaží zachránit celý Overworld před děsivou invazí Piglinů. Krom tohoto hlavního příběhu, jenž budete moci prožívat i s kamarády v multiplayerů napříč všemi platformami, nám dnes byl představen i PvP mód.

Ten bude spočívat v boji dvou týmů proti sobě. Sdílet budete nejen své zdroje, ale i vaše armády, které následně budete posílat proti nepřátelskému týmu. Ale nesmíme zapomenout na Pigliny, jelikož ti budou stát uprostřed tohoto všeho a jak se jim bude chtít, tak se budou zapojovat do boje.

Mimo jiné bylo oznámeno datum vydání, které spadá na 18. 4. Minecraft Legends bude dostupný pro PC, PlayStation 4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S. Obrovskou výhodou je možnost hrát v až čtyřčlenné skupině a nejste omezeni jen na jednu platformu. Při uvedení na trh bude Minecraft Legends k dispozici ve dvou verzích: Standard Edition (základní hra) za 39,99 eur (870 Kč) a Deluxe Edition za 49,99 eur (1089 Kč), která obsahuje základní hru a balíček Deluxe skinů. A samozřejmě PC a Xbox verze budou v Game Passu od stejného dne!