Mojang a vývojáři ze studia Blackbird Interactive si pro hráče připravil další díl vývojářského deníčku, který se soustředí na vizuální stránku Minecraft Legends. Při výpravách uslyšíte vylétat ptáky z korun stromů a každý závan větru.

Zvířata mají plynulejší animace, díky kterým působí více jako živá. Prostředí, jako jsou například hory, prochází mnoha procesy, aby vypadaly lépe. Piglini byli pozměněni, tým Blackbird Interactive se inspiroval z nedávné aktualizace Nether pro Minecraft a dodal jim více osobnosti pomocí barev.

„Prozkoumejte nádhernou zemi, která je známá, ale i tajemná, plná rozmanitých tvorů, svěžích biomů a vzácných surovin, které budete potřebovat k vybudování obrany a poražení invaze Piglinů,“ lákají tvůrci.

Kromě kampaně bude Minecraft Legends nabízet i režim PvP, ve kterém se v procedurálně generovaných světech připojíte k vašemu týmu a společně se budete snažit zatlačit Pigliny a zničit jejich nepřátelskou základnu.

Minecraft Legends vychází 18. 4. na Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, PC a Nintendo Switch. V den vydání bude dostupný i v Game Passu.