Čtyři konzolové exkluzivity Xboxu mají v dohledné době rozšířit řady her na PlayStationu 5. Microsoft má dokonce přinést i nadcházející akční adventuru Indiana Jones and the Great Circle, kterou na konec letošního roku pro PC a Xbox Series X/S připravují ve studiu MachineGames.

Příchod čtyř her avizuje známý španělský insider eXtas1stv. V poslední době se spekulovalo nejen o Indiana Jones, ale také o skvělých arkádových open-world závodech Forza Horizon 5, Microsoft Flight Simulator 2024 a bojovce Killer Instinct.

Vzhledem k tomu, že Indiana Jones and the Great Circle a Microsoft Flight Simulator 2024 budou mít teprve premiéru na PC a Xboxu Series X/S, tak bych jejich příchod očekával až někdy v roce 2025. Naopak do konce letošního roku by americká společnost mohla na konzoli Sony přinést Forzu Horizon 5 a Killer Instinct.

Pokud vám tohle přijde přitažené za vlasy, tak i novinář Jez Corden z Windows Central tvrdí, že je velká šance vydání Indiana Jonese na PS5. Možná je tahle verze ovlivněna společností Disney, která může tlačit na vydání na co největším množství platforem.

K oznámení některých her pro PlayStation 5 může dojít už zítra na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem. Dříve se říkalo, že PlayStation verze Sea of Thieves, Grounded, Hi-Fi Rush a Pentiment bere Microsoft jako test, zda o jeho hry na konkurenčních konzolích bude zájem. Zájem je zejména o Sea of Thieves. Pirátská akce se stala nejstahovanější květnovou hrou z PS Store.

Tak uvidíme. Corden nezaslechl nic o tom, že by na Gamescomu měla být oznámena PS5 verze Forzy Horizon 5. Tak že by došlo na Killer Instinct?