Mick Gordon oznámil, že celý svůj honorář za soundtrack ke hře Atomic Heart věnuje australskému Červenému kříži do sbírky na podporu Ukrajiny ve válce s Ruskem. Peníze půjdou na zajištění přístřeší, hygieny nebo lékařskou pomoc.

Známý australský skladatel, který se proslavil soundtrackem pro Doom a Doom Eternal, byl ruským studiem Mundfish osloven v dubnu 2020, „téměř dva roky před brutální a neoprávněnou invazí ruské armády proti Ukrajině, která způsobila Ukrajinců utrpení“.

Příležitostí pracovat na Atomic Heart byl Gordon nadšen. V doplňujícím rozhovoru pro britský Eurogamer pochválil studio Mundfish a jeho mezinárodní tým umělců. Na hře se podílí 130 vývojářů z více než deseti zemí.

„Domnívám se, že je důležité oddělit činy vlády od činů jednotlivých občanů. Talentovaný tým Mundfish po mnoho let tvrdě pracoval na vytvoření jedinečného a nápaditého projektu a já jsem vděčný za příležitost přispět,“ uvedl Gordon.

Věnoval se také samotné práci. Zmiňuje svou lásku k syntezátorům ze sovětské éry, které ovlivnily hudbu k Atomic Heart. Vyvinul vlastní ladicí stupnice pro své syntezátory speciálně navržené tak, aby odrážely šílené roboty a nápadité budování světa ve hře.

„Jedním z nástrojů, které jsem k dosažení tohoto zvuku použil, byl syntezátor Aelita, vzácný syntezátor ze sovětské éry, známý svým neobvyklým zvukem a bizarním designem. Jeho charakteristický zvuk mi pomohl zachytit surrealistické a imaginativní vlastnosti hry a zároveň dodal hudbě autentickou atmosféru sovětské éry. Na práci, kterou jsme s kolegy skladateli na soundtracku k Atomic Heart odvedli, jsem nesmírně hrdý,“ dodal pro Eurogamer. Na hudbě se podíleli ještě Boris Brejcha a Geoffrey Day.

Atomic Heart vyjde 21. 2. 2023 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Xbox One a PlayStation 4. Ve stejný den bude hra dostupná v Game Passu pro konzole Xbox a PC.