Atomic Heart obdrželo dlouho slibované příběhové rozšíření. Sovětská first-person střílečka s atmosférou jako z BioShocku zve hráče do Mendělova komplexu s bažinami, kde se postaví novým nepřátelům a novému bossu.

Dodatečný balíček se jmenuje Annihilation Instinct a týká se umělé inteligence NORA, která se zbláznila. Vy musíte spolupracovat s profesorem Lebeděvem, abyste se s ní vypořádali.

Mendělův komplex je nová oblast v Atomic Heart s novým prostředím. Bojovat budete například s housenkovým robotem BEA-D. K dispozici budete mít nové zbraně: Secateur je nová zbraň s rychlou střelbou a nabitým projektilem v alternativním režimu střelby. Naopak Klusha je hůl s dvojitou čepelí, jež se hodí proti skupinám protivníků. Novou schopností je Techno-Stasis, umožní vám manipulovat s časem.

Annihilation Instinct je součástí Atomic Passu, jenž je v Premium a Gold Edition. DLC je možné koupit také samostatně za 10 eur (cca 240 Kč). Hra samostatná je do 7. 8. na Steamu ve slevě.

Dříve Atomic Heart obdržel bezplatné aktualizace, například s módem New Game+. Nabízí vyšší obtížnost s tím, že vám zůstanou všechny dovednosti a zbraně odemčené v prvním průchodu hrou.