Studio Insomniac Games pod Sony se vzpamatovává z hackerského útoku a následného zveřejnění choulostivých informací o minulých i budoucích projektech. Mimo jiné unikly detaily o Marvel's Wolverine, včetně záběrů z hraní a hratelného vývojového PC buildu. Mezi soubory byla i data zaměstnanců.

Teď studio zveřejnilo prohlášení. V něm děkuje za podporu a potvrzuje, že akční adventura Marvel's Wolverine nebude zrušena. Jejich cílem je pokračovat ve vývoji podle původního plánu. Projekt je v rané fázi.

Loni v září se s hackerským útokem a únikem dat museli vyrovnat v Rockstar Games. Na internet se dostaly záběry z rané vývojové verze Grand Theft Auto VI. Únik týkající se Insomniacu je ale vážnější.

„Děkujeme vám za obrovské sympatie a neochvějnou podporu. Velmi si toho vážíme. Nedávný kybernetický útok na naše studio nás zarmoutil a zároveň rozzlobil a emocionálně poznamenal náš vývojářský tým. V posledních dnech jsme se soustředili na vzájemnou podporu.

Jsme si vědomi, že ukradená data obsahují osobní údaje našich zaměstnanců, bývalých zaměstnanců a nezávislých dodavatelů. Zahrnují také rané detaily hry Marvel's Wolverine pro PlayStation 5. Nadále rychle pracujeme na zjištění, jaká data byla ukradena. Tato zkušenost nás nesmírně rozrušila.

Chceme, aby si všichni užili hry, které vytváříme, tak jak je zamýšleno a jak si naši hráči zaslouží. Nicméně stejně jako Logan ... Insomniac je odolný. Práce na hře Marvel's Wolverine budou pokračovat podle plánu. Hra je v rané fázi výroby a nepochybně se bude během vývoje výrazně vyvíjet, stejně jako všechny naše plány. I když si vážíme nadšení všech, o oficiální informace o hře Marvel's Wolverine se podělíme, až nastane ten správný čas. Jménem všech zaměstnanců Insomniacu vám děkujeme za vaši trvalou podporu v tomto těžkém období.“

O ČEM JSME V SOUVISLOSTI S ÚNIKEM PSALI?