V aktuální chvíli je marketingová kampaň nového Assassin's Creed poněkud zvláštní. Kromě traileru a „gameplay” traileru jsme ze samotné hry neviděli skoro nic, přesto máme k dispozici spoustu informací o tom, jak bude vypadat, jak se bude hrát a také kde budeme hrát. Víme, že navštívíme jak Anglii, tak části Norska.

Nedávno jsme se také prostřednictvím nyní už smazaného, přesto oficiální tweetu dozvěděli, že by Valhalla měla údajně být menší a kratší než Odyssey. Proč ale ke smazaná tweetu došlo je nejisté. Nyní producent hry Julien Laferriere v rozhovoru pro YouTubera Juliena Chièzeho řekl, že mapa hry by měla být ze série největší. Obzvlášť druhá část citátu níže je zajímavá.

Řekl bych, že po stránce samotného rozsahu je to o něco větší než Assassin's Creed Odyssey. Přesná čísla teď ještě nemáme, ale vytvořili jsme nejen celou zem, v tomto případě Anglii, ale také velkou část Norska. Jsou tam i skryté světy, o kterých dnes mluvit nemohu, ale ty se také na velikosti hry podepsaly. Není to malá hra. Je to hra, která je evidentně ambiciózní a která hráčům nabídne spoustu, spoustu hodin hratelnosti.

Otázkou tak nyní je, jak velkou část mapy tvoří voda. Z dřívějška už víme, že se vrátí lodě, ale budou sloužit spíše k přesunu než soubojům. A pokud jde o předchozí smazaný tweet, i ten by pořád mohl být pravdivý. Ve finále může být mapa větší, ale třeba příběh hry kratší.

Nejzajímavější je každopádně zmínka o skrytých světech. V Assassin's Creed by to nebylo poprvé, co bychom se podívali do území, která byla od základní mapy odtržena. V Asssassin's Creed Origins to byly posmrtné světy v expanzi Kletba faraonů, v Assassin's Creed Odyssey zase Atlantida v expanzi Zkáza Atlantidy. Je tak možné, že se v Assassin's Creed Valhalla podíváme... Inu, do Valhaly. Možná třeba i samotného Ásgardu, který by pravděpodobně tvořil další propojení s První civilizací. Té jsme se v rámci série nedávno podívali na zoubek v našem videu.