V době odkladů potěšíme fanoušky mafiánů a strategií. Připravovaná hra Empire of Sin od manželů Romerových stihne vyjít do konce letošního roku. Společnosti Paradox Interactive a Romero Games naplánovaly vydání na 1. 12. pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Doprovodná tisková zpráva se nezmiňuje o PS5 a Xbox Series X, ale na nové generaci konzolí si Empire of Sin budete také moci zahrát díky zpětné kompatibilitě. Otázkou zůstává nějaké grafické vylepšení.

Empire of Sin je mafiánská strategie s brutálními tahovými souboji, která vás zavede do srdce nemilosrdného zločineckého podsvětí 20. let 20. století, což bylo v Chicagu v období prohibice. Vaším úkolem bude se rvát, okouzlovat a zastrašovat ostatní, dostat se až na vrchol a za každou cenu se na něm udržet. Tato noirová hra vás uvrhne přímo doprostřed lesku a bídy rušných 20. let, kde budete operovat v zákulisí drsné galerky organizovaného zločinu.

V Empire of Sin si vyberete podnik a položíte základy své zločinecké říše (ať už to budou nelegální obchůdky s alkoholem, odborová ochrana či kasina) a vybudujete si tým věrných mafiánů, díky kterým se zapíšete na ulicích. Jakmile si uděláte jméno, budete rozvíjet svůj vliv tím, že budete zabírat konkurenční území a obohacovat svůj repertoár o další podniky.

Při tom budete prozkoumávat ulice Chicaga a interagovat s živoucími postavami, z nichž každá má svůj vlastní život a bude reagovat na to, co uděláte (nebo neuděláte). Kláboste, donucujte, svádějte, vyhrožujte či zabíjejte – hlavně aby bylo po vašem. Také musíte bránit a rozšiřovat své území.

„Pokud dojde na rány, samozřejmě hypoteticky, a vaše banda bude potřebovat ostatním sdělit jisté poselství, utkejte se v brutálním tahovém souboji. Strategicky rekrutujte gangstery a vybudujte si silnou chemii v rámci týmu, abyste maximalizovali bojové poškození a upevnili si svou moc ve městě.“

V neposlední řadě John Romero se svou ženou slibují více vítězných strategií. „Ať už se na vrchol dostanete pomocí násilí, sociálního vlivu, nebo známostí po celém městě, králem či královnou Chicaga se můžete stát různými způsoby. Díky různým startovním podmínkám a neustále se měnící dynamice ve skupině nebudou žádné dva průchody hrou stejné,“ dodávají.