Vydavatelství Secret Mode se rozhodlo odložit vydání hry Little Orpheus, která měla být na konzolích a počítačích dostupná včera. V humorné akční adventuře hrajeme za sovětského kosmonauta, což s ohledem na současnou situaci ve světě není úplně žádoucí.

„Ačkoli hra Little Orpheus byla původně vydána na Apple Arcade v červnu 2020 a neodkazuje přímo na nedávné světové události, uvědomujeme si, že některá témata a obsah hry mohou být pro hráče nyní znepokojující. Děkujeme za pochopení, další informace sdělíme později,“ vysvětluje společnost Secret Mode.

Nové datum vydání bude teprve oznámeno. Hra je v plánu pro PC, PlayStation, Xbox a Nintendo Switch.

OD AUTORŮ DEAR ESTHER

Za Little Orpheus stojí autoři průzkumné adventury Dear Esther a titulu Everybody's Gone to the Rapture ze studia The Chinese Room. Na počítačích a konzolích se jedná o definitivní vydání oceňované verze pro Apple Arcade.

„Píše se rok 1962 a NASA se snaží vyslat člověka na Měsíc. V odlehlém koutě Sibiře míří opačným směrem sovětský kosmonaut. Soudruh Ivan Ivanovič je ve své průzkumné kapsli Malý Orfeus vysazen do vyhaslé sopky, aby prozkoumal střed Země. Okamžitě zmizí,“ dozvídáme se první detaily o příběhu.

„O tři roky později se vynoří a tvrdí, že zachránil svět. Ztratil také atomovou bombu, která poháněla Malého Orfea. Je odvezen do přísně tajného bunkru hluboko pod Uralem, kde ho vyslechne obávaný generál Jurkovoj, muž tak děsivý, že mu ani Stalin nekoupí pití. Generál si vyhrne rukávy, upře na Ivana ocelový pohled a řekne: Tak... kde jsi byl, soudruhu? A kde je moje bomba? A Ivan se mu podívá přímo do očí a řekne: No, generále, možná mi nebudete věřit, co se mi stalo, ale udělám, co bude v mých silách. Protože se to stalo takhle…“

Odvážný, ale nešťastný hrdina má prozkoumávat ztracené civilizace, podmořská království, prehistorické džungle a země, které si ani nedokážeme představit. Budete bojovat s podlidským kmenem a unikat ze spárů strašidelných monster. Přitom všem budete řešit lehké hádanky, které zvládnou i příležitostní hráči.