Remaster prvního dílu Life is Strange a prequelu Life is Strange: Before the Storm je už za rohem, konkrétně se ho dočkáme 1. února/februára. Dosud se však projekt Life is Strange: Remastered Collection neprezentoval v příliš dobrém světle. Obě originální hry koneckonců nejsou tak staré, aby na nich byl jejich věk kdovíjak znát, a tak bylo mnohdy třeba hledat na dosud vydaných propagačních materiálech jakékoliv rozdíly v lepším případě lupou, v horším případě pod mikroskopem.

Možná i proto byly remastery odloženy z původního termínu vydání, který spadal na 30. září/septembra 2021, přičemž ani se screenshoty a trailery tvůrci dosud příliš neplýtvali. Tato situace se však s blížícím se uvedením kolekce na trh mění, a tak tu máme gameplay video, které ukazuje vylepšenou podobu jedné z úvodních pasáží originálního Life is Strange. A pokud by vám to nestačilo, k dispozici je další ukázka, která srovnává původní a remasterovanou verzi jedné z cut-scén, která taktéž pochází z prvního dílu celé série.

Týden před vydáním remasterované kolekce tak snad může každý zájemce konečně lépe posoudit, zda se mu vylepšení zamlouvají, zda jsou dostatečná nebo zda jsou vůbec vidět. A aby toho nebylo málo, samozřejmě jsme se dočkali i připomenutí, že za předobjednávku kolekce získáte čistě kosmetický oblek Zombie Crypt pro Chloe, který lze využít v remasteru Life is Strange: Before the Storm.

Life is Strange: Remastered Collection vychází 1. února/februára 2022 ve verzi pro PC (Steam), PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One a Stadii. Verze pro Switch dorazí později během letošního roku.