Pokud se nestane něco neočekávaného, tak nehrozí odklad Lies of P. Zajímavě vypadající akční RPG ve stylu Dark Souls a Bloodborne je po vývojové stránce hotové. Společnosti Round8 a Neowiz se pochlubily takzvaným Gold stavem.

Tento stav znamená, že hra je připravena k vydání. Teď už musí projít jen certifikací, aby 19. 9. dorazila na PC a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox. Navíc bude dostupná také pro předplatitele Game Passu.

A pro ty, co raději fyzickou verzi, tak ta bude dostupná ve standardní a Deluxe Edition pro konzole. Deluxe Edition v luxusní krabici připomínající knihu obsahuje navíc exkluzivní steelbook, artbook v pevných deskách, kód ke stažení soundtracku a dvě kosmetická DLC přinášející festivalovou masku a sadu s brýlemi a kabátem velkého Venigniho.

Lies of P přinese temnou reimaginaci klasického příběhu o Pinocchiovi. Tady menší shrnutí:

- Oblíbená pohádka v nové podobě: Nestárnoucí příběh o Pinocchiovi se v této hře dočkal temného, jedinečného zpracování. Jako mechanická loutka P, hledající si cestu zpustošeným městem Krat, bojujte neúnavně za to, abyste se vzdor všem překážkám stali člověkem.

- Vizuální pojetí: Město Krat bylo inspirováno obdobím Belle Époque evropských dějin z přelomu 19. a 20. století a představuje kdysi nádherné místo k životu dnes čelící úpadku a ztrátě lidství.

- „Lživé“ úkoly a více zakončení: Pusťte se do plnění vzájemně propojených procedurálních úkolů, jejichž průběh se odvíjí od toho, jak moc lžete. Tato vaše rozhodnutí posléze ovlivní i to, jak celý váš příběh skončí.

- Systém výroby zbraní: Při výrobě zbraní kombinujte nalezené materiály mnoha rozličnými způsoby, zkoumáním nalézejte nejvhodnější kombinace a dejte vzniknout něčemu jedinečnému.

- Systém speciálních dovedností: Jelikož je P loutka, můžete nahrazovat části jeho těla a tím získávat nové dovednosti a možná i výhodu v soubojích. Ne všechna vylepšení jsou ale určená k boji – některá z nich vám mohou přinést i jiné unikátní a užitečné vlastnosti.