Zatímco se ve Sledgehammer Games snaží vylepšit Call of Duty: Vanguard, které se neprodává dle představ Activisionu Blizzard, tak Infinity Ward usilovně pracují na další hře z této obrovské značky. Jak se dalo očekávat, tenhle díl Call of Duty vyjde v letošním roce.

Twitterový účet Infinity Ward vše potvrdil a dodal, že půjde o novou generaci Call of Duty, která vyjde brzy. Máme zůstat ve střehu, což by mohlo naznačovat brzké oznámení.

Studio Infinity Ward vytvořilo značku Call of Duty v roce 2003. Od té doby se ale hodně změnilo, z firmy odešli oba spoluzakladatelé a do svého nového studia Respawn pod Electronic Arts nalákali další vývojáře. Infinity Ward v průběhu posledních let nabralo nové tváře a vytvořilo méně slavné díly Call of Duty: Ghosts, Call of Duty: Infinite Ward a v roce 2019 jsme si od nich zahráli měkký restart Call of Duty: Modern Warfare. Pak se podíleli na Call of Duty: Warzone.

Dle neoficiálních zpráv se v letošním roce dočkáme měkkého restartu Call of Duty: Modern Warfare 2. Ostatně, restart jedničky měl pozitivní recenze od hráčů i novinářů. Druhý díl má údajně přinést systém morality a realističtější násilí.

Activision ve finanční zprávě uvedl pouze to, že Infinity Ward pracují na nejambicióznějším plánu v historii franšízy, s předními inovacemi v oboru a široce přitažlivým zasazením značky.

Závěrem byl odhalen meziroční pokles prodejů Call of Duty: Vanguard ve srovnání s Black Ops Cold War z roku 2020. Navíc i Call of Duty: Warzone bylo méně populární, zatímco mobilní verze této střílečky zaznamenala v minulém čtvrtletí růst a za rok vydělala více než 1 miliardu dolarů.