Když se minulý rok schylovalo k vydání letní obsahové aktualizace multiplayerové střílečky Team Fortress 2, mnozí fanoušci i zahraniční novináři se chovali, jako kdyby šlo o další vzkříšení Krista. Zřejmě kvůli přesvědčení, že studio Valve TF2 dlouhodobě zanedbává, a kvůli nesprávnému výkladu informací zveřejněných před uvedením samotné aktualizace. Proto se mohlo někomu zdát, že nás po dlouhé době čeká skutečně oficiální obsah přímo od Valve.

Vývojáři se ale ve skutečnosti nijak netajili tím, že chtějí pouze na letní měsíce adaptovat dlouhé roky zavedený model halloweenských a vánočních updatů, kdy Valve posbírá výtvory komunity a ty posléze oficiálně přidá do hry. Hráči, kteří uvěřili překrouceným výkřikům fanoušků a internetových magazínů typu PC Gamer, tak byli nakonec zklamáni. Přesto jsme dostali poměrně obsáhlý update, díky němuž bylo v Team Fortress 2 živo i díky něčemu jinému než jen kvůli dlouhotrvajícím problémům s boty. A světe div se, letos to tu máme znovu. Tedy letní update, ne problémy s boty, které už snad ve Valve opravdu nějakým způsobem řeší.

Jak se zdá, cílem je udělat z letních aktualizací stejnou tradici jako z vánočních a halloweenských událostí. Tentokrát přitom došlo na 10 map vytvořených komunitními tvůrci - Embargo, Odyssey, Megaton, Cachoeira, Overgrown, Hadal, Applejack, Atom Smash, Canaveral a Burghausen. Samozřejmostí je pak krabice Summer 2024 Cosmetic Case, díky níž můžete získat jeden z 23 nových kosmetických předmětů od fanoušků.

V Mann Co. obchodě si navíc můžete koupit 4 taunty (Can It!, Taunt: Cremator's Condolences, Straight Shooter Tutor a Unleashed Rage) a s trochou štěstí lze natrefit na jeden z 38 Unusual efektů. 18 z nich je určených pro klobouky, 20 pro taunty. Obsah od komunity přitom doprovází překvapivě rozsáhlý seznam změn a oprav. A pokud si chcete letní událost užít v plné parádě, máte čas do 15. září/septembra 2024. Poté bude třeba tradičně čekat na halloweenskou a vánoční akci, případně doufat, že z těch nedávných zpráv o pokračující tvorbě poslední části velkého Team Fortress 2 komiksu nakonec vzejde něco, co bude hodné více než sedmiletého čekání.