Zase můžeme říct, že jsme měli pravdu. Když začátkem roku studio Valve oznámilo, že chce pomoc komunity s vytvořením obsahu pro chystanou plnohodnotnou letní aktualizaci multiplayerové střílečky Team Fortress 2, strhla se hotová mela. S ohledem na to, jak Valve Team Fortress 2 ve srovnání s Counter-Strike: Global Offensive a Dotou 2 dlouhodobě zanedbává - a to navzdory velmi slušným údajům o počtech aktivních hráčů - mnozí fanoušci i novináři začali doufat, že oznámení letní aktualizace znamená změnu. Že nás čeká něco na způsob dřívějších obsáhlých updatů, které nabídly oficiální mapy, zbrusu nové zbraně, achievementy, doprovodné filmečky vytvořené v Source Filmmakeru a další pochutiny.

Nám ale bylo hned jasné, že vývojáři s největší pravděpodobností nehodlají nabídnout nic víc než obdobu roky fungujících vánočních a halloweenských akcí, které do hry přidávají prakticky jen nové komunitou vytvořené mapy a kosmetické předměty. A to ještě předtím, než Valve trochu zmírnilo některé formulace v příspěvku na oficiálním blogu. To se také stalo, jelikož letní aktualizace Team Fortress 2 je venku a nabízí... komunitou vytvořené mapy a kosmetické předměty. Nic víc.

Abychom ale byli zcela fér, těch map je trochu víc než během vánočního a halloweenského období. Konkrétně je jich 14 a jmenují se Sharkbay, Rotunda, Phoenix, Cashworks, Venice, Reckoner, Sulfur, Hardwood, Pelican Peak, Selbyen, VSH Tiny Rock, VSH Distillery, VSH Skirmish a VSH Nucleus. Nejen prostřednictvím krabic Summer 2023 Cosmetic Case a Summer 2023 War Paint Case je pak možné získat 25 kosmetických předmětů, potažmo 10 válečných barev z letní kolekce, s nimiž opět přišli komunitní tvůrci. Z bedny Summer 2023 War Paint Case vám navíc může jako bonusový předmět vypadnout Unusualifier.

Díky práci hráčů a fanoušků tu máme také 6 tauntů, které si pro změnu můžete koupit v Mann Co. obchodě v hlavním menu. Konkrétně jde o taunty Killer Joke, Star-Spangled Strategy, The Head Doctor, Tuefort Tango, The Road Rager a The Killer Signature. Nálož komunitního obsahu pak uzavírá dvacítka Unusual efektů, z nichž 12 patří na pokrývky hlavy a 8 může zkrášlit taunty.

Letní událost, což znamená především možnost získat během prostého hraní Summer 2023 Cosmetic Case a Summer 2023 War Paint Case, je aktivní do 15. září/septembra 2023. Takže jestli jste si někdy v poslední době pohrávali s myšlenkou na návrat k Team Fortress 2, teď nejspíš nastala ta vhodná chvíle. Sice vás nečeká nic, co by kultovní multiplayerovou střílečku výrazně obohatilo nebo změnilo, ale možnost navštívit nové mapy není nikdy od věci. I když je nevytvořili přímo vývojáři z Valve.