Minecraft, Overwatch, Star Wars: The Old Republic, Star Wars: The Force Unleashed, Star Wars: Battlefront, Sonic, Super Mario, Luigi's Mansion, zásluhou hry LEGO Dimensions dokonce Portal... to všechno jsou herní značky, které se v minulosti dočkaly převedení do podoby reálných stavebnic LEGO. A nejspíš jsme ještě na pár značek zapomněli. Již brzy se k nim každopádně bude moci přidat jeden z nejvýraznějších hitů posledních dnů a týdnů, a to Horizon Forbidden West.

Společnost The LEGO Group aktuálně chystá speciální sadu, která umožní každému fanouškovi her studia Guerrilla Games postavit si ikonického Tallnecka. S ním jsme se mohli setkat už ve hře Horizon Zero Dawn z roku 2017, samozřejmě je k vidění ve Forbidden West a jen tak mimochodem je k dispozici i jako hologram v Death Stranding od studia Kojima Productions. Potěší také skutečnost, že v krabici najdeme kromě běžných kostiček minifigurku Aloy, hlavní hrdinky celé Horizon série.

Chystaná sada byla oficiálně odhalena až dnes, informace o ní však kolují internetem už několik měsíců. Ještě před formálním oznámením ze strany Sony přitom přišel německý server Promo Bricks s dalšími materiály a podrobnostmi, podle nichž dorazí kostičkovaný Tallneck s minifigurkou Aloy na pulty obchodů 22. května/mája 2022. Cena je stanovena na 79,99 Euro, což vlastně s ohledem na běžné ceny LEGO stavebnic není kdovíjak přemrštěná částka.

Za zmínku také stojí, že jde o sadu určenou pro stavitele ve věku 18+. LEGO pro dospělé je v posledních měsících čím dál populárnější, zejména zásluhou Star Wars, jehož sady umožňují každému, kdo si může v hospodě legálně objednat pivo, postavit si různé helmy nebo kráčející kolos AT-AT, který je stejně velký jako kdejaký dospělý pes. Dospělácké stavebnice však najdeme i v nabídce sad inspirovaných světy Marvelu, DC a dalšími licencemi, stejně jako v řadě LEGO Technic.

Společným jmenovatelem produktů, které mají na krabici věkové označení 18+, je složitější a komplexnější postup stavby ve srovnání se sadami určenými pro mladší stavitele a také fakt, že hotový objekt slouží hlavně jako výstavní kousek. Jinými slovy nejde o stavebnice, s nimiž si mají hrát děti, ale o něco, co postavíte, umístíte někam na stůl nebo na poličku a pak už jen řešíte, jak se co nejlépe bránit nánosům prachu.

Tallneck na tom bude nepochybně stejně, takže nečekejte, že při hraní Horizon Forbidden West odbydete svou ratolest tím, že jí strčíte do ruky LEGO a budete se dál věnovat jen tomu, co se děje na obrazovce. Na druhou stranu, vždycky je zajímavé zjistit, co děti z těch kostek nakonec vyčarují. Tallneck to ale s největší pravděpodobností nebude.