Legendární Bulánci budou mít konečně online multiplayer. Domácím vývojářům ze studia SleepTeam se podařilo zdolat technické obtíže a po několika vlnách testování nabídnou bitvy pro více hráčů širší veřejnosti.

Server bude spuštěn v pátek 7. 7. v 10 hodin a nejprve do něj budou mít přístup hráči, kteří Bulánky podpořili. „Protože si vážíme vaší podpory, dáváme vám – jako prvním – exkluzivní možnost změřit své síly s ostatními nebo přímo s námi online. Přednostně tak budete moci trénovat, než do toho pustíme ostatní, a až se tak stane, budete moct všem ukázat, jak jste za tu dobu zdokonalili své fígle,“ uvádějí tvůrci v e-mailu svým podporovatelům.

Autoři rovněž upozorňují, že online multiplayer se musí pořádně odladit. „Dá se vylepšovat v podstatě neustále a často za jeho funkčností stojí velká studia a drahá serverová řešení. Ta my bohužel nemáme. Proto nezoufejte, pokud objevíte nějaký nedostatek, a pošlete nám zprávu pomocí ikonky broučka v hlavní nabídce. Všechny broučky postupně vychytáme,“ dodávají.

V nejbližších dnech má podporovatelům dojít e-mail s přístupovými údaji do beta verze online multiplayeru.

Bulánci byli v předběžném přístupu na Steamu spuštěni 14. 11. loňského roku za 15,99 € (380 Kč). Předtím na Startovači od hráčů vybrali 7 308 770 Kč z požadovaných 500 000 Kč. Plná verze je kromě Windows v plánu ještě pro Mac, PlayStation, Xbox, Android a iOS.