Pokud jste sledovali Summer Game Fest, tak jste mohli vidět trailer, který vypadal jako znovupředstavení Dead Island 2. Nakonec se ale z filmečku vyklubalo oznámení Goat Simulator 3 (hry jsou pod stejnou společností). Autoři šíleného simulátoru kozy přeskakují dvojku a jdou rovnou na trojku.

Žádný gameplay jsme bohužel neviděli. Později ale dorazily první obrázky v doprovodu s tiskovou zprávou, kde najdeme další detaily. Ale nejprve srovnání trailerů na Goat Simulator 3 a Dead Island 2:

„Od vydání prvního Goat Simulatoru jsme si všimli, že ve skutečnosti nereprezentuje realitu a to, jaké to je být kozou,“ uvedl kreativní ředitel Coffee Stain North Santiago Ferrero. „Takže jsme posledních pár let googlovali a s potěšením mohu říct – podařilo se. Goat Simulator 3 je zdaleka nejlepším kozím zážitkem. Stojí to za ty peníze? Kdo ví. Ale jestli toho budete litovat? Pravděpodobně ano.“

V pokračování nemůže chybět Pilgor. Kozel našel nové pastviny na rozlehlém pískovcovém ostrově San Angora, místě, kde vás záhady a chaos pronásledují všude, kam se vydáte. Můžete se volně potulovat a objevovat tajemství nebo jen ničit věci. Ve světě najdete skrytá tajemství, nejrůznější úkoly, sběratelské předměty a další věci.

„Tahle nová generace kozího simulátoru, postavená od základů, má všechno: kozy, kozy v kloboucích, kozy na koních... Nechybí ani nepřirozené katastrofy, tajné zvířecí spolky, trojité skákání a nejspíš i další nesmysly, které vás napadnou,“ pokračuje tisková zpráva.

Ta dále láká na možnost zahrát si v lokální nebo online kooperaci se třemi kamarády. Budete moci společně cestovat světem, způsobit spoustu kooperativních neplech a soutěžit v 7 minihrách. Jen pozor, potom už nebudete kamarádi. Třeba se ale dohodnete na tom, jak mají vaše kozy vypadat. Přizpůsobit si budete moci hlavu, záda, nohy, tělo, rohy, kožešiny... K dispozici bude více než 300 různých částí výbavy – od toaletních papírků po čajové tácky... a další skutečné kusy oblečení. Některé části výbavy zmutují váš herní styl tím, že vám dají nové schopnosti.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ NOVINKY:

Goat Simulator 3 je přímým pokračováním Goat Simulatoru, hloupé hry, která začala žít jako aprílový žertík zrozený z game jamu. V roce 2014 se z Goat Simulatoru stala opravdová kozí simulace, které se prodaly miliony kusů na konzolích a PC. Dostala se také na Nintendo Switch, iOS, Android a nejnověji na Apple Arcade.

Goat Simulator 3 vyjde na podzim letošního roku pro PC (přes Epic Games Store), PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 a Xbox One.