Letošní Comic-Con toho možná fanouškům Star Wars zaměřeným na filmy a seriály mnoho nedal, herní příznivci si ale mohli těžko stěžovat. Právě během Comic-Conu totiž došlo na vydání nových detailů spojených s chystanou akční adventurou Star Wars Outlaws od Ubisoftu a studia Massive Entertainment. Ty jsme dostali ve formě videa, které kromě zajímavých informací obsahuje i náhled působivých konceptů z vývoje.

Nedávno Ubisosft zveřejnil koncepty samostatně jako součást oficiálního Fan Kitu. Fanoušci tak kromě už známých screenshotů, fotek z prvního traileru nebo průvodce vhodného pro cosplay dostali do rukou pohled na některé z planet, které při hraní Star Wars Outlaws navštívíme. Mezi ně patří třeba písečná stálice předaleké galaxie jménem Tatooine nebo africkými savanami inspirovaný měsíc Toshara, který byl stvořen přímo pro potřeby hry.

Formou konceptů nám tvůrci série The Division umožnili také bližší pohled na planetu Kijimi, kterou lze znát z filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera. A tak se znovu zdá, že hlavní hrdinka Kay Vess navštíví stejné uličky, ve kterých se o několik desítek let později budou plížit hrdinové deváté filmové epizody ságy Skywalkerů. A že se možná bude hratelná protagonistka převlékat v závislosti na počasí.

Tentokrát je ale nejzajímavější koncept ukazující džungli. Ti, kteří si ho prohlédnou detailněji, na něm mohou najít jakési ruiny, zaparkovaný speeder Kay nebo dvojici imperiálních scout trooperů na speederových motorkách. Hlavní ale je, že název obrázku, který je součástí Fan Kitu, odhaluje, že nejde o jen tak ledajakou džungli, ale o prostředí planety Akiva. Tu mohou znát především ti, kteří četli nepříliš povedenou a populární trilogii Aftermath od Chucka Wendiga.

Obzvlášť v prvním díle trilogie z roku 2015, který se jmenuje jednoduše Star Wars: Aftermath, hraje Akiva velkou roli, přičemž se jedná o rodiště pilota Temmina "Snapa" Wexleyho, protagonisty Wendigových knih a věrného parťáka Poea Damerona, který je pro změnu jedním z hlavních hrdinů filmů Síla se probouzí, Poslední z Jediů a Vzestup Skywalkera. Díky Wexleymu, jehož na stříbrném plátně ztvárnil herec Greg Grunberg, a trilogii Aftermath tak Akiva představuje další volné pojítko se sequely.

Nadále ale platí, že ve Star Wars Outlaws zažijeme éru galaktické občanské války mezi Impériem a povstaleckou Aliancí, konkrétně krátké období mezi filmy Star Wars: Impérium vrací úder a Star Wars: Návrat Jediho/Jediů. Ne konflikt Odboje a Prvního řádu, kolem kterého se točí sedmá, osmá a devátá filmová epizoda. Na ten dojde přibližně 30 let po událostech herního příběhu.

První díl trilogie Aftermath však měl ve své době sloužit nejen jako velmi volný prequel sedmé epizody, ale i jako odpověď na otázku, co se dělo bezprostředně po událostech Návratu Jediho. Lze tedy předpokládat, že si vývojáři z Massive Entertainment nejspíš něco ze stránek knihy vypůjčí. A i když na ni podobně jako většina čtenářské komunity okolo Star Wars vzpomínáme spíše ve zlém, vlastně se docela těšíme na to, až Akivu jako takovou uvidíme v plné parádě v enginu Snowdrop, který Star Wars Outlaws pohání. Schválně, jak moc bude naše představivost, která byla před lety ubíjena Wendigovým mizerným stylem a psaním v přítomném čase, odpovídat tvorbě Massive Entertainment.