Slavný Comic-Con v San Diegu rozhodně není jen o komiksech. Každý rok nás o tom přesvědčuje nálož nových informací spojených s filmy, seriály i hrami. A protože Ubisoft právě chystá svou vlastní Star Wars hru, pochopitelně využil právě Comic-Con k tomu, aby nám blíže představil očekávanou akční adventuru Star Wars Outlaws, a to formou nového videa ze zákulisí.

Ve videu s názvem Crafting a Galaxy of Opportunity nám tvůrci ze studia Massive Entertainment (The Divison, Avatar: Frontiers of Pandora, World in Conflict) a z Lucasfilmu slibují příležitost blíže poznat galaktické podsvětí v době občanské války mezi Impériem a povstaleckou Aliancí, konkrétně v rok trvajícím období mezi filmy Star Wars: Impérium vrací úder a Star Wars: Návrat Jediho/Jediů. Cílem autorů tak bylo vytvořit pocit, že opravdu vstupujete do Star Wars, a nabídnout autentický herní svět s možností cestovat, objevovat a zkoumat způsobem, jaký dosud v moderních Star Wars hrách nebyl k vidění.

Už víme, že součástí herního světa je zbrusu nový měsíc Toshara, který vznikl přímo pro potřeby Star Wars Outlaws. Vývojáři nově prozradili, že inspirací pro prostředí Toshary byla Tanzanie a africká savana, přičemž se opravdu snažili vyvolat dojem, že jde o fungující lokaci s vhodnou faunou i flórou nebo s prvky, které prozrazují, jak zdejší obyvatelé vlastně žijí.

To je vidět třeba v hlavním městě s názvem Mirogana nebo na různých farmách, které využívají vítr. Vítr má být na Toshaře všudypřítomný a kupříkladu vytvaroval obří horu houbovitého tvaru, pod níž se nachází Mirogana. Zkrátka a dobře bude možné na každém kroku pozorovat spojení biomu a kultury, třeba ve zpracování rostlin nebo vlivu vegetace a zdrojů na oblečení či budovy. Častým úkazem mají být také žíly a různé způsoby využití krystalické látky zvané v angličtině amberine.

Při hraní Star Wars Outlaws ale navštívíme i již známá místa, jejichž společným jmenovatelem je vhodné prostředí pro darebáky, gaunery a zločinecké syndikáty. Kromě Kijimi z filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera jde hlavně o notoricky známou písečnou planetu Tatooine, která očividně nemůže chybět v ničem, co v posledních letech dostalo nálepku Star Wars. A nové koncepty a záběry z hraní, které jsou součástí zákulisního videa, prozrazují, že nás čeká návštěva Jabbova paláce a setkání se samotným huttským zločineckým šéfem.

I na dobře známých planetách ale dojde na dosud neviděná místa. Vývojáři s využitím archivů Lucasfilmu vytvořili nové, pokud možno autentické lokace, které vycházejí z už zažité historie světa Star Wars a které mají disponovat správnou westernovou atmosférou. A protože se hra odehrává v době původní filmové trilogie, vývojáři se nechali inspirovat také konkrétní tvorbou lidí, kteří na ní kdysi pracovali, ať už jde o kresby Ralpha McQuarrieho, storyboardy Joea Johnstona nebo modely Phila Tippetta.

Kreativní ředitel Julian Gerighty navíc v rozhovoru na oficiálním Star Wars webu prozradil, že s ohledem na povahu otevřených světů nás čeká také jakási výplň mezi známými i novými místy. Gerighty kupříkladu potvrdil, že při hraní budeme moci navštívit město Mos Eisley na planetě Tatooine. A to včetně ikonické kantýny, která se objevila už v prvním Star Wars filmu z roku 1977, který dnes známe jako čtvrtou filmovou epizodu s podtitulem Nová naděje.

Tvůrci Star Wars Outlaws díky tomu budou moci nabídnout odpověď na otázku, jak jsou reálně ulice Mos Eisley vzdálené od zvlhčovacích farem, mezi nimiž vyrůstal Luke Skywalker, protože se mezi těmito lokacemi budeme moci přesouvat. Při cestování se pak může hodit speeder hlavní hrdinky Kay Vess, který je založený na motocrossu, konkrétně na klasickém švédském designu motokrosové motorky.

Nové prvky zasazené do existujících lokací mohou mít každopádně dopad i na hratelnost. To platí třeba o zločineckém klanu Ashiga, s nímž se setkáme na Kijimi. Jedná se o zbrusu novou frakci založenou na cti, historii a tradicích. Vzhled jejích členů má připomínat hmyz. Pokud se s nimi tedy střetnete, můžete zásluhou jejich svérázného designu během boje i plížení narazit na odlišné výzvy a jiný zážitek, než jaký nabízí třeba boj s poskoky Huttů a Pykeů.

Star Wars Outlaws dorazí v roce 2024 ve verzi pro PC (zřejmě pouze přes Ubisoft Connect), PlayStation 5 a Xbox Series X|S.