Společnost Nvidia oznámila, že knihovna her GeForce Now se bude pravidelně rozšiřovat o nové hry. Většina nových titulů do cloudového hraní přibyde ve čtvrtek, ale Nvidie se snaží přidávat nové hry v den jejich vydání anebo co nejblíže tomuto datu. Na příští týden jsou nachystány zajímavé novinky.

Tento čtvrtek se služba GeForce Now dočkala prvního pravidelného rozšíření, v jehož čele stojí také Control. Nejnovější titul od známého vývojářského studia Remedy Entertainment a vydavatele 505 Games se na konci loňského roku setkal s velmi pozitivními ohlasy. Sci-fi akční adventura nabízí skvělou vizuální stránku a také realistické světelné efekty vykreslované pomocí ray tracingu a do GeForce Now je také plánováno zařadit jeho nejnovější rozšíření The Foundation. A právě RTX ON je v GeForce Now zpřístupněno všem majitelům členství Founders.

„Control je dostupný přes obchod Epic Games Store, pro který je ikonická také velmi populární free-to-play battle royale hra Fortnite. Její extrémní oblibu ve světě demonstruje také fakt, že jde o vůbec nejhranější titul v GeForce Now, po kterém sáhl již více než milion hráčů. Mezi další oblíbené hry z Epic Games Store patří Dauntless, Kingdom Come: Deliverance, Metro Exodus (také RTX ON) a World War Z,“ píše Nvidie v tiskové zprávě.

GeForce Now umožňuje všechny tyto i další tituly spustit například na starších počítačích, Macích nebo zařízeních s OS a Androidem. Schopnost služby rozšiřovat komunitu hráčů PC her pochválil CEO společnosti Epic Games Tim Sweeney a nazval ji na svém Twitteru „nejvíce přívětivou pro vývojáře a vydavatele mezi streamovacími službami“.

Tento týden se do GeForce Now připojilo osm her: Arma 2: Operation Arrowhead, Control (RTX ON), Danganronpa: Trigger Happy Havoc, Dungeons 3, Headsnatchers, IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad, Jagged Alliance 2 – Wildfire a The Guild 3. K tomuto výčtu patří také nové rozšíření Sunset Harbor pro Cities: Skylines zaměřené na rybolov a dopravu, které přidává velké množství obsahu, včetně rybářského průmyslu, meziměstských autobusů, vrtulníků, čističek vody a dalších. Toto rozšíření je do 30. 3. možné vyzkoušet v rámci free-to-play víkendu.