Častěji opomíjenou první světovou válku si vybralo australské studio Catchweight pro zasazení svého klasického survivalu hororu Conscript. Hra se odehrává v bitvě u Verdunu v roce 1916 a hráči se v ní vžijí do role osamělého francouzského vojáka, který pátrá po svém zmizelém bratrovi, shání zásoby a řeší složité hádanky.

„Ve hře Conscript jsem se snažil hráče vtáhnout do ponuré reality 1. světové války a zároveň jim nabídnout napínavou a strhující hratelnost, kterou fanoušci survival hororů znají a milují,“ říká Jordan Mochi, zakladatel a sólový vývojář ve studiu Catchweight.

Čekat vás má intenzivní a trýznivá atmosféra umocněna pixelartovou estetikou a zvukovým designem. Proti nepřátelským vojákům budete bojovat pomocí zbraní určeným pro boj zblízka a střelných zbraní z 1. světové války. Přitom budete procházet složitými, vzájemně propojenými oblastmi.

Conscript láká na klasickou survival hratelnost s vysokou znovuhratelností, různými nastaveními obtížnosti, několika konci, odemykatelnými kostýmy a bonusovými zbraněmi. Hra vyjde 23. 7. letošním roce na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch. Později budou konzolové verze nabídnuty také ve fyzické podobě. Na Steamu si můžete vyzkoušet demoverzi.