Kerbal Space Program 2 měl poměrně dost krušný start i na poměry předběžného přístupu nejen kvůli velkému úspěchu prvního dílu, ale taky skrze přetrvávající špatný technický stav. Nyní konečně přichází první velká aktualizace, která by měla napravit neduhy z minulosti. Ta ponese jméno For Science! a vypadá to, že nepřinese jen opravy, ale i něco málo navíc.

Mezi ty největší novinky patří nový explorativní mód. V tomto režimu sbíráte a přenášíte vědu z unikátních biomů v celé Kerbolarské soustavě a následně za ni získáváte nové technologie. Možná to nezní moc průzkumnicky, ale vývojáři tento název vybrali s ohledem na budoucnost. V dalších aktualizacích bychom se v rámci tohoto módu měli dočkat možnosti průzkumu pro sběr zdrojů a zajímavě je využít. Součástí by mělo být i zautomatizovaných drah pro dodávku zdrojů.

Dále bychom se měli dočkat nových Science collection součástek, které pomáhají při sbírání Science. Tyto díly jsou fyzicky věrohodné, což znamená, že při konstruování je třeba brát v úvahu tvar a hmotnost. Nové rozhraní pro sběr a přenos dat bude upozorňovat na možnost měření nebo sbírání vzorků. Inventář poskytne podrobný přehled o shromážděných vědeckých poznatcích během letu. Díky tomu téměř hned získáte potřebné informace a jaké podmínky potřebujete splnit, abyste získali odměny za vědecké poznatky.

Vývojáři dále lákají na nový technický strom pro získání například pokročilejších vozidel. V provozu je také řídicí středisko. Doktorka Keri Kermanová vás bude posílat na stále náročnější úkoly, od seznámení se základy raketové techniky až po pokusy o sestrojení a ovládání zcela nového typu vozidla. Návrat do atmosféry bude daleko náročnější, jelikož přichází na scénu ohřívání při vstupu zpět do atmosféry.

A mnohem víc. Ne vše tvůrci stojící za Kerbalem prozradili. Nyní je otázkou, zda jedna z prvních aktualizacích napraví pochroumaný začátek. Předchozí hra nastavila vysokou laťku žánru simulací, takže očekávání byla vysoká a fanoušci byli rychle zklamáni. Spousta technických chyb je doteď nevyřešených a mnoho jednoduchých funkcí je stále nepřehledných.

For Science! přijde 19. 12. a snad většinu těchto nemilých překážek napraví. Stále je potřeba brát v potaz, že se hra nachází v early accessu, do kterého vstoupila 24. 2., ovšem i tak byla hráčská odezva velmi negativní. Více si o stavu hry můžete přečíst v našem článku.