Ke hvězdám v Kerbal Space Programu 2 zatím mnoho hráčů nedoletí. Není to kvůli tomu, že by snad neuměli postavit funkční raketu. Brání jim v tom totiž problémy s výkonem hry v předběžném přístupu.

Kerbal Space Program 2 byl v early access spuštěn 24. 2. letošního roku a má smíšené recenze (pouze 51 % z 7229 uživatelů ohodnotilo hru kladně). Hlavní důvody kritiky se týkají plynulosti hry, která zřejmě není optimální, ale mnozí mezi výtkami odsuzují také nedostatek obsahu.

Někteří hráči volají po masivní optimalizaci a doufají, že to bude pro vývojáře priorita. Dalším vadí málo obsahu, od vydání prvního Kerbal Space Programu uplynulo více než 10 let a dvojka za 50 eur nemá zatím ani kampaň. Místo té má prý špatně udělaný sandbox.

„Early Access je fajn, ale tady jsme na méně než 1/100 toho, co nabízí Kerbal Space Program,“ píše hráč s přezdívkou purple3375.

„Grafika vůbec nevypadá jako v propagačních videích, a to ani při všech nastaveních na maximum, a chybí obsah! Postavte raketu v sandboxovém režimu, odpalte, přistaňte, konec hry! Chápu, že je to v předběžném přístupu, ale tady je ještě tolik práce...“ všímá si Fastar84.

Později Kerbal Space Program 2 vyjde na PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Podívejte se na náš stream: