U příležitosti dne Vetřelce se společnosti Focus Entertainment a Tindalos Interactive pochlubily novým trailerem, který láká na nadcházející taktickou real-time akci Aliens: Dark Descent. Ve videu se můžeme podívat na filmečky i nové gameplay záběry.

Aliens: Dark Descent přinese originální příběh zasazený do světa kultovního Vetřelce prostřednictvím filmové kampaně plné zlověstných tajemství, ikonických Xenomorfů a zbrusu nových příběhů a hrozeb. Budete velet jednotce ostřílených koloniálních mariňáků s úkolem, aby měsíc Lethe nezamořili vetřelci.

„Infiltrujte se svou jednotkou rozsáhlé otevřené úrovně a vyhlaďte všechny nepřátele vydáváním strategických rozkazů jednoduše a intuitivně dotykem tlačítka. Postupujte však opatrně, vaší nepřátelé totiž přizpůsobují svou taktiků vaším akcím a snaží se vás ulovit. Smrt je tudíž všudypřítomná. Najděte různé způsoby přežití, odkrývejte zkratky, vytvářejte bezpečné zóny a instalujte detektory pohybu. To vše v odolném světě, kde vaše činy ovlivní úrovně navždy,“ představuje hru detailněji tisková zpráva.

- Postavte se tváří v tvář ikonickým vetřelcům v chytlavém originálním příběhu zasazeném do světa licence Alien. Čekají na vás facehuggeři, praetoriáni, vetřelčí královna a mnoho dalších nestvůr a nepřátel, včetně lidských komand a zcela nové hrozby, která je pro licenci Alien zcela jedinečná.

- Rozhodujte se strategicky a přizpůsobujte taktiku jednotky misi od mise. Pečlivě sledujte zdraví vojáků, zdroje a také duševní zdraví, aby nedocházelo ke ztrátám na životech a nervovým zhroucením.

- Najděte různé způsoby přežití v nebezpečném světě, odkrývejte zkratky, vytvářejte bezpečné zóny a instalujte detektory pohybu, budete tak vždy o krok napřed před stvůrami, které se vás snaží zničit.

- Sestavte si a trénujte vlastní jednotky složené z 5 startovních tříd koloniálních mariňáků. K dispozici budete mít desítky specializací, jedinečné dovednosti i zbraně.

Aliens: Dark Descent vyjde 20. 6. letošního roku v digitální i maloobchodní verzi pro PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a PC.