Pokud čekáte revoluční příběhovou kampaň v Call of Duty: Black Ops 6, tak budete zklamáni. Hlavní producent Yale Miller potvrdil, že se v Treyarchu drží standardu série. Dozvěděli jsme se také o Game Passu, režimu Zombies a betě.

Filmová kampaň Black Ops 6 pro jednoho hráče bude krátká a nabídne pestrou škálu misí, od loupežných misí přes řešení hádanek a plížení až po vojenské výpady. Cílem vývojářů je přinést hráčům rozmanitý a dynamický zážitek. Současně jim chtějí dát volnost při průzkumu a rozhodování. Jinými slovy je nechtějí vždy vést za ručičku.

To tisková zpráva láká na různé prostory s velkolepými scénami a akčními momenty, loupežemi s vysokými sázkami a špionážními aktivitami v utajení. Kampaně Call of Duty mají většinou pět, šest, sedm až osm hodin.

„Zatímco válka v Perském zálivu je středem pozornosti celého světa, do nejvyšších pater CIA pronikla temná tajná síla, která označuje každého, kdo se postaví na odpor, za zrádce. Vyhnaní ze své agentury a země, která je kdysi oslavovala jako hrdiny, se veterán Black Ops Frank Woods a jeho tým ocitají na lovu vojenské mašinérie, která je stvořila. Zbaveni svých titulů, konexí, zbraní, techniky a spojenců jsou nuceni přejít na nekalou dráhu a spolupracovat se zločineckým podsvětím, aby zůstali o krok napřed před vlastní zkorumpovanou vládou. Udělají cokoli, aby zničili skutečné zrádce a očistili svá jména – i kdyby to znamenalo překročit stejné hranice jako jejich nepřátelé. Není cesty zpět,“ dočteme se v popisku.

V Black Ops 6 se vrací Zombies režim rozdělen na kola/tahy. Zdá se tedy, že otevřený svět v loňském díle se hráčům tolik nelíbil. Bitvy se zombíky budou probíhat na dvou zcela nových mapách Terminus a Liberty Falls.

„Hordy nemrtvých budou v těchto nových lokacích rozsévat spoušť a každá z nich vám poskytne nespočet hodin rychlé akce, ve které najdete spoustu posil, ale zároveň vás vždy budou dělit pouhé sekundy od toho, abyste byli obklíčeni a pohlceni,“ píšou vývojáři. Součástí zážitku budou zajímavé zbraně, více typů nepřátel a spousta tajemství a easter eggů k objevování.

Black Ops 6 je první Call of Duty, které bude v den vydání dostupné v Game Passu. Celá hra ale bude součástí pouze tarifů Xbox Game Pass Ultimate a PC Game Pass, zatímco v klasickém Xbox Game Passu pro konzole bude jen kampaň. Je to z toho důvodu, že konzolový Game Pass nezahrnuje přístup k multiplayerovému hraní (dříve Xbox Live Gold). Chcete-li si užít celou hru, budete muset upgradovat. To předplatitelé Xbox Game Pass Ultimate a PC Game Passu si budou moci dokoupit digitální předměty tím, že si koupí Vault Edition za 30 eur.

Co se avizované bety týče, tak předběžný přístup do ní budou mít všichni s předobjednávkou. Pro ně bude dle britského prodejce Game odemčena od 28. 8. do 3. 9. Poté se zpřístupní všem.

Call of Duty: Black Ops 6 vyjde 25. 10. 2024 na PC, Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 5 a PlayStation 4.