Přehoupli jsme se do druhé poloviny roku, což znamená nástup tradiční okurkové sezóny, při které nám čekání na největší pecky roku zkrátí jen několik zajímavých titulů. Ale nebojte, vybrat si může každý. Je libo nové magické akční RPG? Nebo snad pořádný kopanec do zadku? Všeho máme dostatek! A pokud se ptáte, kde je mrazivá strategie Frostpunk 2, tak ta byla odložena.

THE FIRST DESCENDANT

2. 7. na PC, PlayStation a Xbox

Začínáme bezplatnou looter third-person střílečkou The First Descendant, která zaujme propracovaným grafickým kabátkem díky Unreal Enginu 5. Vývojáři lákají na strategické bitvy proti bossům v kooperaci pro čtyři hráče. Tady se stanete obrněným bojovníkem, jenž na fiktivním kontinentu Ingris bojuje proti mimozemským vetřelcům. Nachystán bude rozmanitý seznam hrdinů, nejrůznější zbraně a speciální schopnosti.

ONCE HUMAN

9. 7. na PC

Také druhá červencová hra je free-to-play. Once Human je multiplayerový survival zasazený do otevřeného světa podivné postapokalyptické budoucnosti. Hvězdný prach pokryl a zamořil vše, od lidí přes zvířata až po rostliny. V tomhle prostředí budete bojovat proti monstrózním příšerám, odhalovat tajné intriky, soupeřit o zdroje a rozšiřovat vlastní území. Jen nezapomeňte na jídlo, kterého je stále nedostatek.

ANGER FOOT

11. 7. na PC

Připravte si krém na nohy. A pokud ho nemáte, tak bude stačit dětský pudr! Potřeba bude při hraní bleskurychlé akce Anger Foot, ve které se vaše noha stane největší zbraní. Budete bojovat ve slumech, kanálech i v mrakodrapech, zatímco se vám zpřístupní nové tenistky a absurdní až úžasné schopnosti. To vše za rytmu úderného a basově dunivého soundtracku.

ALASKAN ROAD TRUCKERS

11. 7. na PS5 a Xbox Series

Vývojáři hry Alaskan Road Truckers chtěli způsobit menší revoluci na poli kamionových simulací. Hráče na počítačích zavedli do divokého prostředí Aljašky, kde musejí nejen řídit kamion po nebezpečných silnicích, nýbrž se také starat o základní potřeby své postavy a opravovat truck. Teď tahle sranda dorazí na konzole. Je ale velkou otázkou, jak si povede. Na PC má smíšené recenze a nadále trpí na chyby a horší optimalizaci.

FLINTLOCK: THE SIEGE OF DAWN

18. 7. na PC, PlayStation 5 a Xbox Series

V druhé polovině července se o pozornost přihlásí akční RPG titul Flintlock: The Siege of Dawn od autorů Ashenu. Ti vás zvou do světa, kde se bohové a zbraně střetávají v bitvě o budoucnost lidstva. Hlavními hrdiny je mocné duo: Nor Vanek a její tajemný liščí společník Enki s magickými a taktickými schopnostmi. I kvůli této spolupráci souboje připomínají nové díly série God of War, kde mocného Krata doprovází syn. Hlavní hrdinka v boji kombinuje kontaktní a střelné zbraně s magií. Nepřátelé mají být zákeřní a na cestě za pomstou jich potkáte mnoho.

NORLAND

18. 7. na PC (early access) s českými titulky

Pokud vám nevadí předběžný přístup, tak do něj vstoupí zajímavá simulace středověkého království. Ve hře Norland vedete svůj urozený rod proti konfliktům, náboženským bojům a politickým zradám. Musíte se starat o potřeby svého lidu, odhalovat ztracené vědomosti a padlé říše a plánovat pletichy proti svým nepřátelům. To vše a mnohem více v době, kdy říše padla a zanechala po sobě několik nástupnických království, které se handrkují o moc a vliv, zatímco životy rolníků pustoší hladomor.

F1 MANAGER 2024

23. 7. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Ani o letošních prázdninách nebudeme ochuzeni o možnost stát se manažerem F1 a dotáhnout svůj tým na vrchol. Legendu bude možné vybudovat z jednoho z 10 oficiálních konstruktérů seriálu F1 nebo si poprvé vytvořit vlastní tým. Jako šéf stáje budete dohlížet na každý aspekt, rozhodovat o dění na trati i mimo něj, včetně pilotů, zaměstnanců, vývoje vozu a zázemí.

CONSCRIPT

23. 7. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Zatněte zuby. Slabší povahy si zakryjí oči. Přichází totiž klasický survival horor Conscript. Zavede vás do zákopů první světové války během bitvy u Verdunu v roce 1916. Tady se budete snažit přežít v kůži osamělého francouzského vojáka, který pátrá po svém zmizelém bratrovi, shání zásoby a řeší složité hádanky. Vývojář Jordan Mochi láká na intenzivní a trýznivou atmosféru, kterou umocňuje pixel-artová estetika. Proti nepřátelským vojákům budete bojovat pomocí zbraní určeným pro boj zblízka a střelných zbraní z 1. světové války. Přitom budete procházet složitými, vzájemně propojenými oblastmi.

V ČERVENCI 2024 JEŠTĚ VYCHÁZÍ:

  • Zenless Zone Zero - 4. 7. na PC, PS5, iOS a Android
  • The Legend of Heroes: Trails Through Daybreak - 5. 7. na PC, PlayStation a Switch
  • Cataclismo - 16. 7. na PC
  • EvilVEvil - 16. 7. na PC, PS5 a Xbox Series
  • The Sacred Acorn 17. 7. na PC
  • Dungeons of Hinterberg 18. 7 na PC a Xbox Series
  • EA Sports College Football 25 19. 7. na PS5 a Xbox Series
  • Earth Defense Force 6 - 25. 7. na PC a PlayStation
  • One Piece Odyssey - 26. 7. na Nintendo Switch

Tím se s vámi loučíme. Za celou redakci vám přejeme báječné léto a nezapomeňte si najít čas na hraní vašich oblíbených her. Uvidíme se zase za měsíc. Ahoj!