Kooperativní survival střílečka z pohledu třetí osoby, ve které hrajete za mariňáky čelící vlnám xenomorfů a nepřátelských androidů Weyland-Yutani ze světa Vetřelce, vyjde 24. 8. letošního roku na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Steam uvádí české titulky.

Aliens: Fireteam Elite se soustředí na kooperativní zážitek pro tři hráče. Pokud nebudete mít parťáky, případně jeden z vás bude chybět, tak je připravena do akce vstoupit umělá inteligence.

Příběh se odehrává 25 let po původní trilogii Vetřelce. Čekají na vás čtyři kampaně s novými příběhovými liniemi z tohoto sci-fi světa. Svého mariňáka si můžete přizpůsobit. K dispozici má být široká škála tříd, zbraní, výstroje a výhod, abyste porazili více než 20 typů nepřátel, včetně 11 různých xenomorfů v evoluční linii od facehuggerů po pretoriány. Každá forma má vlastní inteligenci a způsob napadení, obelstění a vykuchání zranitelných mariňáků.

Přečtěte si také: PlayStation 5: Sony chce zvýšit výrobu a má velké prodejní plány

„Využívejte krytí a ovládněte týmovou strategii, abyste přežili mimozemské hrozby, které se na vaše komando hrnou ze všech stran, vylézají ze všech dveří a ventilačních otvorů, protahují se škvírami ve zdech a stropech a útočí z temnoty se zlověstnou dravostí,“ říkají tvůrci.

Připraveno bude pět jedinečných tříd - Střelec, Ničitel, Technik, Doktor a Průzkumník. Každá třída nabízí vlastní speciální schopnosti a perky postavy. Využijte rozsáhlý arzenál více než 30 zbraní a více než 70 režimů/příslušenství a zastavte mimozemskou hrozbu. Pomocí inovativního panelu perků si můžete upravit a vylepšit své schopnosti, a s jedinečným systémem karet výzev získáte přístup ke každé misi kampaně, která nabízí nový zážitek při každém hraní.

Současně s datem vydání došlo na nový trailer lákající k předobjednávce (úplně nahoře). Původně hra nesla název Aliens: Fireteam, ale nyní došlo k menší změně a celý název hry je Aliens: Fireteam Elite.

Přečtěte si také: Ghost of Tsushima na PC zatím ne, Left 4 Dead v Zombie Army 4, Tencent kupuje Yager

Za vývojem Aliens: Fireteam Elite stojí Cold Iron Studios. Tým byl založen v roce 2015 tvůrci MMO titulů City of Heroes, Star Trek Online a Neverwinter z Cryptic Studios. V lednu 2018 firmu Cold Iron Studios koupila společnost 20th Century Fox a vývojáři se pustili do práce na této střílečce. V březnu 2018 společnost Disney koupila FoxNext Games s Cold Iron v rámci akvizice Foxu za 71 miliard dolarů. V lednu 2020 pak společnost Scopely, specialista na mobilní hry, který stojí za hrou Star Trek: Fleet Command, odkoupila od Disney firmu FoxNext Games společně s Cold Iron Studios. Současně vedení Scopely oznámilo, že Cold Iron prodá s cílem najít tvůrcům Alien střílečky vhodnější domov.

V srpnu 2020 studio koupila společnost Daybreak, jež je podepsána za PlanetSide 2, za nezveřejněnou částku. V prosinci 2020 Cold Iron změnili majitele naposledy, když je Enad Global koupil za 300 milionů dolarů od Daybreaku. I přes tohle turbulentní období tým pracoval na Aliens: Fireteam Elite a ve spolupráci s Focus Home Interactive hru vydá.