Včera v podvečer Rockstar Games oznámil dlouho spekulované nové verze Red Dead Redemption. Místo remasteru/remaku, o kterém se hojně spekulovalo, jde ale pouze o porty pro PlayStation 4 a Nintendo Switch. Na PS5 si zahrajete skrz zpětnou kompatibilitu. Pro Xbox One a Xbox Series X/S hra nevyjde z důvodu zpětné kompatibility. Díky ní můžete už dlouho hrát westernový opus na posledních dvou generacích Xboxu.

Mnoho fanoušků je zklamáno, protože očekávalo vylepšení pro současnou generaci konzolí, stejně tak vydání na PC. Na srovnání jsme nemuseli čekat dlouho. Podívat se tak můžeme, zda se vůbec nějaké změny konají.

Vypadá to, že na PS4 a Switchi bude mít hra lepší nasvícení, což je nejspíš způsobeno podporou HDR. Vyšší rozlišení zase umožní ostřejší obraz. Je ale nutné pamatovat na zachycení scén v jiné denní době.

Red Dead Redemption pro PS4 a Switch vyjde digitálně 17. 8. letošního roku a od 13. 10. také v krabicové verzi. Cena byla stanovena na 50 dolarů/eur, což znamená 1250 Kč. Hra zahrne i oblíbené singleplayerové rozšíření Undead Nightmare se zombíky.

OBRÁZKY Z PS4 VERZE

OBRÁZKY ZE SWITCH VERZE