Dnešní Ubisoft Forward nás jistě potěšil řadou novinek, které jsme ale tak trochu čekali. Ovšem měl schované i menší eso v rukávu a na úplný závěr celé akce se pochlubil novinkou v podobě Riders Republic, která byla pro všechny sledující velkým překvapením, protože o existenci hry jsme až do teď neměli sebemenší ponětí.

Nové MMO od Ubisoftu, které ve značně míře připomíná starší titul Steep od stejných vývojářů, vás přivítá v otevřeném světě plného adrenalinového sportu. Je libo kolo? Jasný, proč ne. Lyže? Taky máme. A že chcete víc? Není problém, čeká na vás snowboard, wingsuit nebo rovnou něco ostřejšího v podobě rocket wingsuitu.

Spolu s tímto vybavením se vydáte do světa různorodých aktivit, kterých se budete moci zúčastnit s dalšími až 50 hráči na jedné trati. A že aktivit nebude málo. Samozřejmostí budou závody nebo trikové výzvy, ale i chaotické sjíždění hory pro až 50 hráčů na jednom startu, kde neplatí naprosto žádná pravidla. Chybět nebudou ani týmové závody 6v6 nebo hodnocené závody.

Co se týče kapacity hráčů, tak na nové generaci konzolí a PC se můžeme těšit na slibovanou padesátku, ale na starší generaci, tedy Playstationu 4 a Xboxu One, bude bohužel kapacita snížena na pouhých 20 během jednoho závodu. Kromě toho také Ubisoft slibuje, že na nové generaci konzolí hra pojede na 60 snímků za vteřinu, zatím co na starší si budeme muset vystačit s třiceti snímky.

Na mapě se budeme moci těšit na sedm naprosto odlišných lokací, které by měly vyhovovat každému druhu sportu či jejich kombinaci. Podíváme se tedy na místa od zasněžených kopců až po písečné duny. Zajímavým detailem by mělo být to, že celý svět je modelován v měřítku 1:1 dle přesností různých národních parků v USA. I když podobnost dle vývojářů úplně nečekejte, protože parky si dle sebe tak trochu upravili, aby tak navýšili herní zážitek.

A co by to bylo za bláznivou jízdu, kdybyste si svou postavu nemohli přizpůsobit dle sebe? Ano, tahle šílená hra si zaslouží celou řadu obdobně šílených oblečků, které budete ve světe plném adrenalinu moci sbírat. Vybavení bude rozděleno na to, které bude upravovat vaše schopnosti a na vybavení, které bude čistě kosmetické.

No a kdy se hry dočkáme? Do deníčku si zapište datum 25. února/februára 2021, kdy Riders Republic vychází na PC, PS4, PS5, Xbox One i Xbox Series X a Google Stadia. Hru si již nyní můžete předobjednat od 60€ za standardní edici, která obsahuje pouze hru, až po edici za 110€, která obsahuje řadu in-game bonusů.