Příští týden obdrží Fortnite důležitou aktualizaci, která vylepší oblíbenou hru pro novou generaci konzolí. Studio Epic Games připravilo vizuální vylepšení, lepší časy načítání a vylepšilo split-screen.

Co se technologických věcí týče, tak Fortnite na PlayStationu 5 a Xboxu Series X poběží v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. 60fps je garantováno také ve split-screenu. Majitelé slabšího Xboxu Series S se budou muset spokojit s rozlišením 1080p při 60fps. Při rozdělené obrazovce také dosáhnou na 60 snímků.

Vývojáři slibují propracované efekty všeho možného, včetně trávy, kouře a vody. Stejně tak novou sadu efektů pro bouři. Díky tomu by svět měl být dynamičtější a interaktivnější. Zmíněny jsou i reakce na výbuchy. Samozřejmostí je mnohem rychlejší načtení nejen hry, ale také textur a zkrácení celkové doby díky SSD disku.

Na PlayStationu 5 se můžete spolehnout na podporu hmatové odezvy a adaptivních spouští u bezdrátového ovladače DualSense. Ty se mají postarat o pohlcující a zábavnější hratelnost. U PS5 je ještě zmíněno bleskové pozvání přátel, případně přijmutí žádostí, kdy se okamžitě ocitnete ve hře.

Všichni hráči (bez rozdílu platforem), co se do hry přihlásí od 4. 11. do 15. 1. 2021, obdrží zdarma krumpáč Ax Revival. Ten vychází z klasického krumpáče pro první část Fortnite.

Brzy se navíc všichni hráči mohou těšit na skin Ghost Ridera, jak naznačil oficiální účet.