Několik známých insiderů i novinářů se podivovalo nad tím, proč Sony neukázala na PlayStation Showcase více her, které má ve vývoji. Množí se spekulace o další prezentaci, která by proběhla ještě v letošním roce. Na té může být klidně odhalena novinka od Santa Monica Studio.

Tenhle tým je dostatečně velký na to, aby pracoval na minimálně dvou projektech. Nové God of War pravděpodobně tak rychle odhaleno nebude, na řadu by místo něj mohla přijít nová značka, o které se neoficiálně mluví. Kvůli ní měl dokonce Cory Barlog, hlavní šéf vývoje God of War z roku 2018, přenechat pozici Ericu Williamsovi. Pracovní nabídky naznačovaly, že Barlog se soustředí na novou značku odehrávající se ve sci-fi prostředí.

To bychom měli shrnutí za posledního půl roku. Jak se teď z čerstvého inzerátu ukazuje, ve vývoji může být i nové God of War. Minimálně to naznačuje volná pozice Senior Combat Designera. Nový kolega by měl pracovat na funkcích herních společníků. Vyžaduje se od něj alespoň 4 roky zkušeností a měl by znát bojové systémy, mechaniky a nepřátelé God of War z roku 2018 a loňského Ragnaröku.

Pokud se v Santa Monice budou držet předešlých prohlášení, tak severská kapitola Krata by měla být uzavřena. Je těžké odhadnout, co nás může v budoucnu čekat. Příběh po Ragnaröku zůstal otevřený a vývojáři se mohou vydat různými směry. O nich tady ale dnes mluvit nebudu, abych nespoileroval. V diskuzi máte volný prostor.