Někdo se nám snaží překazit radost ze Starfieldu a na internet umisťuje spoilery z příběhové části a dlouhé gameplay záběry. Očekávaná hra od tvůrců Skyrimu a novodobých dílů série Fallout se někomu dostala do rukou předčasně. Za úniky pravděpodobně nestojí žádný novinář/influencer, co má hru od Bethesdy, nýbrž nějaký hráč, k němuž se fyzická kopie dostala dříve.

Videa, která Bethesda odstraňuje z YouTube, jsou natáčena telefonem na výšku, tudíž z nich není možné zjistit, jak kvalitní je hra po technické stránce. Co ale vidět je, tak je část příběhu a zápletky. To jsou spoilery, které se nechcete dozvědět před hraním. Někteří toho zneužívají a snaží se tyhle spoilery šířit internetem a na sociálních sítích. Tak pozor na ně.

Vypadá to, že v dalších dnech mohou nežádoucí videa a spoilery přibývat. Fyzická kopie Starfieldu pro Xbox Series X/S pochází dle všeho ze Spojených států amerických. Hra vyjde 6. 9. tohoto roku také na PC a bude v Game Passu. Majitelé dražší edice mohou začít hrát od 1. 9.

PŘED HRANÍM STARFIELDU MUSÍTE VIDĚT TENHLE DOKUMENT

Dny do vydání Starfieldu si můžete krátit hraním jiných titulů, ale zaměřit se můžete také na dokumenty související s vesmírem. Jeden takový doporučuje vedoucí vydavatelské části Bethesdy.

Pete Hines doporučuje hráčům, aby se před hraním Starfieldu podívali na Unknown: Cosmic Time Machine (Nepoznané: Kosmický stroj času), který najdete s českým dabingem a českými titulky na Netflixu.

Dokumentární film má 64 minut a pojednává o vypuštění vesmírného teleskopu Jamese Webba, od jeho vzniku až po vyslání do vesmíru. Snímek sleduje tým inženýrů a vědců, kteří se snaží o obrovský krok ve snaze porozumět vesmíru.

Starfield nám umožní prozkoumat vesmír. Díky procedurálnímu generování bude k dispozici více než 1000 planet. Většina z nich ale bude pustá a bez života, přesně tak je to totiž ve vesmíru. Nějakou formu života najdete na 10 % planet. Takto chtějí vývojáři zachytit krásu a osamělost našeho skutečného vesmíru.

Pusté planety bez života jsou určeny pro sběr surovin, zatímco na několika planetách najdete velká města a osady, které můžeme prozkoumat a postupovat v příběhu. Samozřejmě spousta věcí je generována před přistáním, ale ještě před návštěvou planety máte vědět, co můžete očekávat. Takže je pouze na vás, zda na planetě přistanete.