Hraný interaktivní film nepatří zrovna mezi nejpočetnější zástupce našich herních knihoven. Přiznejte se, kdo z vás vlastní alespoň jeden? Přesto zde existuje několik skupin, které se tomuto žánru věnují. Mezi ty nejúspěšnější určitě můžeme řadit producenty ze společnosti Wales Interactive. Ti za sebou mají vydání již několika takových her. Na Steamu můžete najít například skvěle hodnocené sci-fi The Complex, randící Five Dates či tajemný film The Bunker. Protentokrát tato společnost spojila síly s filmovým studiem Ghost Dog Films a výsledkem je napínavý hororový zážitek v interaktivním snímku I Saw Black Clouds.

Tento titul vloží hráči do ruky osud Kristýny, která se vrací zpět do svého rodného města po nečekané smrti svého kamaráda. Při hledání skryté pravdy odhalí šokující pravdu, která povede k řadě nadpřirozených událostí. I Saw Black Clouds nabídne napínavý psychologický thriller s rozvětveným příběhem.

Přečtěte si také: Naděje na Half-Life 3 a Portal 3? Ve Valve vzniká několik her

Jak u takových projektů bývá zvykem, příběh se bude větvit na základě hráčových voleb během řady morálních rozhodnutí. Film pečlivě sleduje vaše akce a dle hráčových voleb upravuje některé osobnostní rysy hlavní postavy. Na základě vašeho průchodu filmem se Kristýně může měnit její poctivost, síla, morálka, takt a sebepoznání. Děj však budou ovlivňovat i další faktory, jako jsou vztahy s vedlejšími postavami, či míra přijetí nadpřirozených situací hlavní hrdinkou. 

Hlavní roli si zde zahrála herečka Nicole O'Neill, kterou jste mohli potkávat v seriálu Penny Dreadful. Těšit se můžete i na Rachel Jackson (Outlander) a Larryho Rewa (Avatar). Hra nabídne i odemykatelné funkce a speciální režim pro streamování.

I Saw Black Clouds vychází během prvního čtvrtletí letošního roku pro PS4, Xbox One, Switch a PC skrze službu Steam. Verze pro nové generace dorazí o něco později.