Naučí se ve Valve počítat do tří? Hráči roky čekají na Half-Life 3 a Portal 3. Společnost se zaměřila na platformu Steam, která každým rokem roste, a pozapomněla na vývoj her. Loni jsme sice dostali Half-Life: Alyx pro virtuální realitu s příběhem zaměřeným na Alyx Vance v době mezi Half-Life a Half-Life 2. To ale nebylo přímo to, po čem hráči tolik let touží.

Úspěch Half-Life: Alyx (podívejte se na naši recenzi) měl povzbudit vývojáře k práci na dalších singleplayerových projektech. Gabe Newell nyní potvrdil, že ve Valve vzniká několik her.

„Máme ve vývoji hry, které chystáme oznámit. Vydávat nové hry je zábavné. Half-Life: Alyx bylo skvělé,“ uvedl generální ředitel Valve s tím, že úspěch Alyx vytvořil ve společnosti vhodné podmínky pro vývoj dalších her.

Přečtěte si také: Pokuta 7,8 milionu eur pro vydavatele a Steam za geografické blokování her v EU, včetně Česka

Otázkou je, zda nadešel čas pro Half-Life 3 nebo Portal 3. Newell v rozhovoru pro TVNZ.co.nz nechtěl přikládat do kotle spekulací a dát fanouškům podnět, aby pokládali těžší a těžší otázky. Místo toho promluvil o situaci kolem CD Projektu RED a Cyberpunku 2077.

Gabe se připojil ke skupině vývojářů, kteří se rozhodli bránit polské studio – byl to mimo jiné i Daniel Vávra z Warhorse Studios. Generální ředitel Valve uvedl, že si hru může užít mnoho hráčů na PC a komunita by neměla útočit na vývojáře. V CD Projektu RED mají zatnout zuby a hru opravit.

„Některé prvky hry jsou prostě fenomenální. Dokazují velké množství práce. Není fér šikanovat jakéhokoli vývojáře, protože jen skutečnost, že se objeví takto ambiciózní a rozsáhlý projekt, je prostě něco úžasného,“ prohlásil a dodal, že v CD Projekt RED mají dostatek zkušeností, aby to zvrátili.