Pokud jste si přáli více nových her v předplatných PlayStation Plus Extra a PlayStationu Plus Premium, tak se dočkáte. Známe totiž první dvě hry a nevypadá to vůbec špatně. Lákadly budou tituly Tales of Kenzera: Zau a Dave the Diver ve verzi pro PS5.

Tales of Kenzera: Zau je úplná novinka z programu EA Originals. Jde o příběhové akční dobrodružství pro jednoho hráče, ve kterém ovládnete šamanský tanec a pomstíte svého otce.

„Truchlící chlapec začne číst bantuskou pohádku, kterou napsal jeho zesnulý otec. Vydejte se za dobrodružstvím do krásné a zrádné země Kenzera v roli Zaua, mladého šamana, který vyjednává s bohem smrti, aby přivedl jeho Babu zpět z temnoty. S kosmickými schopnostmi a neprověřenou odvahou vyrazte do neznámých mytologických zemí. Kenzera, která kdysi kypěla životem, je teď plná ztracených duchů předků. Zaua na jeho cestě k vytouženému cíli čekají tři mocné bytosti, které nahánějí strach svou silou, a přesto jsou mu podivně povědomé. Osvojíte si šamanův tanec?“ ptá se oficiální popisek.

To Dave the Diver je velice úspěšný nezávislý titul z loňského roku. Na Steamu má od hráčů extrémně kladné hodnocení a od novinářů má v průměru 90 procent. Teď se konečně tenhle hit z počítačů a Nintenda Switch dostane na PS5 a PS4. Čeká vás průzkum hlubin a rybaření během dne, zatímco v noci budete mít na starost sushi restauraci. V PS Plus Extra/Premium bude dle všeho jen PS5 verze.

„Připojte se k Daveovi a jeho svérázným přátelům, kteří se snaží odhalit tajemství tajemné Modré díry,“ lákají vývojáři. Ponoříte se do neustále se měnící Modré díry a pomocí harpuny a dalších zbraní budete chytat ryby a různé tvory, abyste postupně vylepšovali své vybavení.

Tales of Kenzera: Zau bude v PS Plus Extra a Premium dostupné od 23. dubna/apríla, kdy současně vychází také na PC, Xbox Series X/S a Nintendo Switch, zatímco Dave the Diver by měl být dostupný 16. dubna na PS5 společně s dalšími hrami. Ty na odhalení stále čekají.