Do vydání vyhlížené metroidvanie Prince of Persia: The Lost Crown už nezbývá dlouho a čím více se k onomu osudnému dni přibližujeme, tím více detailů o hře samotné máme k dispozici. Ubisoft dosud zveřejnil řadu gameplay záběrů, které dokonale nastínily tempo hry i její klíčové prvky, a my s vámi dokonce sdíleli naše vlastní dojmy z hraní. Nyní však čelíme dalšímu přísunu informací.

Důležité podrobnosti jsme se dozvěděli v obsáhlém článku zahraničního serveru Game Informer. Dle jeho poznatků strávíme hraním nového Prince s Persie přibližně pětadvacet hodin. Bohužel nebylo specifikováno, zda jsou pod touto dobou zahrnuty kromě hlavní příběhové linky také vedlejší úkoly a další aktivity, nebo nikoliv.

Největším nadšencům, kteří se budou chtít do dobrodružství mladého hrdiny Sargona ponořit doslova až po uši, bude nabídnuta relativně nevšední možnost – přepnout si mluvené slovo do perštiny. Něco podobného Ubisoft přinesl také v případě Assassin's Creed Mirage, které se odehrává v Bagdádu. Hráči si mohli nechat voiceover všech postav přehrávat v arabštině.

Game Informer ve svém rozboru také zmínil přítomnost několika různých úrovní obtížnosti, takže si titul bude moct vychutnat opravdu každý bez ohledu na své schopnosti rychle mlátit nepřátele a uskakovat před jejich útoky. Chybět nebudou ani dobře známé módy Guided a Exploration.

Serveru Game Informer se také naskytla příležitost zveřejnit 20minutovou gameplay ukázku, která vám umožní blíž nahlédnout do první úrovně. Nevadí-li vám spoilery, uniknout by vám neměl ani bossfight proti Generálu Uvishkovi.

Pozor, ukázka může obsahovat spoilery!

Jako další jsme se dozvěděli, jak hra poběží na konzolích. Nové dobrodružství Prince z Persie na PlayStationu 5 a Xboxu Series X podporuje rozlišení 4K při 120 snímcích za sekundu. Samozřejmě s vhodným monitorem/televizí. Na Xboxu Series S to bude 1440p při 60 FPS, zatímco na Xboxu One X a PS4 Pro rozlišení 4K při 60 FPS. Na konzolích PS4 a Xbox One běží v rozlišení 1080p/60 FPS, které po připojení do doku nabízí i Nintendo Switch. V handheldovém režimu nabídne Switch 720p/60 FPS. Tady hardwarové požadavky pro PC.

Prince of Persia: The Lost Crown vyjde už 18. ledna na PC a konzole PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Hru si budete moci sami vyzkoušet od 11. 1., kdy bude na všech platformách dostupné demo. V tento den padne i embargo na recenze.