Společnost Sony oznámila datum vydání PC verze Horizon Forbidden West v kompletní edici, tedy i s příběhovým přídavkem Burning Shores, abyste si mohli vychutnat druhé dobrodružství Aloy se vším všudy. Chybět nebudou české titulky.

Horizon Forbidden West Complete Edition vyjde na PC již 21. 3. Hra se pochlubí odemčenou snímkovou frekvencí, přizpůsobitelným nastavením grafiky a širokou škálou technologií pro zvýšení výkonu, včetně upscalingu a generování snímků NVIDIA DLSS 3. Podporovány jsou také AMD FSR a Intel XeSS. Pro hráče s high-endovým hardwarem a dodatečnou rezervou je k dispozici také NVIDIA DLAA pro vylepšení obrazu. Hra využívá DirectStorage pro rychlé načítání na PC.

„Připoj se k hrdince Aloy, která se vydává do nádherné, ale zároveň nebezpečné pustiny, v níž se skrývá tajuplná nová hrozba. Tato kompletní edice ti umožní vychutnat si úspěšnou hru Horizon Forbidden West na PC v celé její kráse a s bonusovým obsahem, včetně příběhového rozšíření Burning Shores, které navazuje na hlavní hru,“ láká popisek. „Vrať se do postapokalyptického světa daleké budoucnosti hry Horizon a prozkoumej vzdálené kraje, bojuj s většími a úchvatnějšími stroji a seznam se s novými kmeny.“

PC verze podporuje rovněž ultraširoké rozlišení 21:9, super ultraširoké rozlišení 32:9 i rozlišení 48:9 s kompatibilitou pro sestavy se třemi monitory. Dále plně přizpůsobitelné ovládání myši a klávesnice a rozsáhlou podporu ovladačů, včetně Steam Input pro přemapování a přizpůsobení vybraného periferního zařízení vašim preferencím. Sony pro nejlepší zážitek doporučuje ovladač DualSense s adaptivními spouštěmi, které vám umožní cítit napětí v tětivě luku, a haptickou zpětnou vazbou, díky níž ucítíte úder při boji zblízka.

O port PC verze Horizon Forbidden West se postaralo studio Nixxes Software a předobjednávky byl spuštěny na Steamu a Epic Games Store. Brzy se dozvíme systémové požadavky.