Na rozšíření Burning Shores pro Horizon Forbidden West se snáší kritika hráčů. Na serveru Metacritic je čerstvý přídavek bombardován negativními recenzemi kvůli LGBT. V době psaní článku má hra 52 negativních recenzí a uživatelské hodnocení 4,9 z 10.

Horizon Forbidden West: Burning Shores se stalo druhou hrou Sony, která podle nespokojených hráčů propaguje LGBT. Příběh hlavní hrdinky Aloy, jež má blízký vztah s jinou ženou, přirovnávají k Left Behind pro The Last of Us, kde Ellie řešila vztah se svou kamarádkou Riley.

„Čtyři hodiny lesbického gó^&# LGBT nacpané do lidí, bez ohledu na to, jak moc se mi hry Zero Dawn a Forbiddent West líbily, už NIKDY za tuto sérii neutratím peníze. Sbohem! 1 za grafiku,“ píše jeden nespokojený hráč.

„Tohle DLC jasně ukazuje, že Sony udělala z PlayStationu levicovou platformu pro projevování narcistických ideologií a ovlivňování homosexuality prostřednictvím lesbické pornografie, jen aby se zavděčila určitému publiku a ignorovala 99 % lidí, kteří jsou zodpovědní za zisk společnosti!!!! Neexistuje žádná rozmanitost, rovnost, demokracie a svoboda projevu, pokud má slovo jen jedna strana a nutí lidi poslouchat všechny jejich **** řečené ideologickými zprávami, aby utvářeli svět podle svých představ!!!!,“ přidává se další.

„Další silná žena propagující LGBT – už mě to nebaví. Urážejí bílé muže, takže už žádné peníze ode mě,“ zuří další.

Jiní si stěžují na špatné dialogy a další se ptají, proč DLC není dostupné na PlayStationu 4, když vlastně nedošlo k žádným grafickým posunům. Někdo potom, zřejmě jen ze srandy, poznamenal, že po Ellie a Aloy by mohl PlayStation udělat z Krata drsňáka se sekerou, který je na kluky.

Pozitivních uživatelských recenzí na Horizon Forbidden West: Burning Shores je 47. Píše se v nich například o nejlepším dodatečném obsahu, který na PS5 při 60 snímcích za sekundu vypadá úžasné. Hráči vychvalují úchvatné prostředí, zajímavý vývoj hlavní hrdinky Aloy, hudbu, postavy, příběh i hratelnost.

„Prozkoumávání tohoto světa a procházení příběhu bylo neskutečně zajímavé. Děkuji vývojářům, že nám dali tuto skvělou hru,“ píše jeden z těch, kterým nevadí LGBT.