Úzké chodby futuristických vesmírných základech a lodí jsou plné nebezpečných mimozemšťanů. Abyste výzvy zvládli, musíte spolupracovat s dalšími hráči a strategicky plánovat. To je důležité, abyste v kooperativní third-person střílečce Aliens: Fireteam Elite přežili.

Zahraniční novináři měli možnost zúčastnit se nedávných testů alfa verze. Jejich dojmy jsou pozitivní, leč dokládají, že o žádné velké terno od Cold Iron Studios nepůjde. Očekávejte spíše průměrnou kooperativní střílečku, kde je vaším hlavním úkolem sejmout co největší počet xenomorfů a androidů.

Přečtěte si také: Remake Dead Space zůstane věrný původní hře a poučí se z chyb

Oproti Aliens: Colonial Marines z roku 2013 a zejména hororovějšího survivalu Alien: Isolation z roku 2014 se Aliens: Fireteam Elite liší. Ostřílení mariňáci mají jediný úkol: potlačení rostoucí hrozby všudypřítomných xenomorfů. Postavíte se tváří v tvář vlnám děsivých xenomorfů (11 různých forem v evoluční linii od facehuggerů po pretoriány) a nepřátelským androidům Weyland-Yutani po boku dvou hráčů nebo vojáků ovládaných umělou inteligenci a probojujete se čtyřmi kampaněmi, které do známého světa Vetřelce vnášejí nové příběhy. Na výběr budete mít z široké škály tříd, zbraní, výstroje a výhod. Takto si vytvoříte a přizpůsobíte vlastního koloniálního mariňáka, s nímž budete bojovat.

- Hrajte klíčovou roli v epických událostech, ke kterým dochází 23 let po původní trilogii Vetřelec, jako koloniální mariňák na palubě UAS Endeavour, bojující proti děsivé hrozbě xenomorfů.

- „Ohromující“ vizuály, ikoničtí nepřátelé, realistická prostředí, silné zbraně, futuristické vybavení a děsivá zvuková kulisa v kombinaci s novými příběhy v sérii opakovatelných kampaní rozšiřují příběh z filmových trháků.

- Využívejte krytí a ovládněte týmovou strategii, abyste přežili mimozemské hrozby, které se na vaše komando hrnou ze všech stran, vylézají ze všech dveří a ventilačních otvorů, protahují se škvírami ve zdech a stropech a útočí z temnoty se zlověstnou dravostí.

Přečtěte si také: Na Dragon Age 4 si ještě počkáme, další hry zdarma, Ferrari ve Fortnite

- Vyberte si z pěti jedinečných tříd – Střelec, Ničitel, Technik, Doktor a Průzkumník – každá nabízí vlastní speciální schopnosti a perky postavy.

- Využijte rozsáhlý arzenál více než 30 zbraní a více než 70 režimů/příslušenství a zastavte mimozemskou hrozbu.

- Pomocí inovativního panelu perků si můžete upravit a vylepšit své schopnosti, a s jedinečným systémem karet výzev získáte přístup ke každé misi kampaně, která nabízí nový zážitek při každém hraní.

Aliens: Fireteam Elite vyjde 24. 8. letošního roku na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S.