Společnosti Treyarch a Activision se konečně odhodlaly. Předevčírem oficiálně ohlásily příchod Call of Duty Black Ops: Cold War formou teaser traileru, který potvrdil zasazení do období studené války, kdy se Sovětský svaz snažil infiltrovat a destabilizovat Spojené státy americké, aby vyhrál závod ve zbrojení.

Podrobnosti si můžete přečíst zde. Nyní se budeme věnovat hlavnímu artworku. Ten znázorňuje konflikt mezi Amerikou a SSSR. Vidíme propagandistické plakáty, které se ve videu nakonec odtrhnou, aby ukázaly rozpolcenou postavu, na jedné straně sovětského vojáka, na druhé straně Američana. Že by nám Cold War umožnilo hrát za obě strany?

Zdá se, že Call of Duty Black Ops: Cold War využije stěžejní konflikt 20. století a současné politické paralely. Před pár dny jsme viděli teaser s bývalým sovětským novinářem Jurijem Bezmenovem, jenž popisoval pomalé a pečlivé způsoby, kterými Sovětský svaz pracoval na podkopání Spojených států. Tenhle rozhovor obohatily záblesky vietnamské války, protesty proti občanským právům, schůzky vlády a projevy Ronalda Reagana, tehdejšího prezidenta Spojených států amerických.

Na závěr teaser trailer varoval, že ti, kteří neznají minulost, jsou odsouzeni k tomu ji zopakovat. Plnohodnotné odhalení Call of Duty Black Ops: Cold War proběhne 26. 8. 2020. Jak už nějakou dobu víme, ve hře nebude chybět příběhová část pro jednoho hráče i multiplayer.

Hra by měla vyjít během letošního podzimu.