Ukrajinské studio Frogwares v novém traileru ukázalo gameplay záběry z připravovaného Sherlock Holmes: The Awakened Remake a nastiňuje, co můžeme v předělávce detektivní akce očekávat. Těšit se můžete na investigativně mysteriózní horor, který je mnohem temnější než loňský Sherlock Holmes: Chapter One.

Závěr traileru se věnuje těžké situaci na Ukrajině. Hra vzniká během války, přičemž mnoho tvůrců stále bojuje proti Rusku. Sergey Oganesyan ve videu poděkoval fanouškům za podporu.

Vývojáři lákají na nervy drásající dobrodružství inspirované dílem H. P. Lovecrafta. Titul je od základu přepracován s moderní grafikou a hratelností. Vžijete se do Sherlocka Holmese, který ve stínu mýtu Cthulhu vyšetřuje záhadná zmizení na území Evropy a Spojených států amerických. Za vše může temná sekta, která uctívá prastarého boha. Pokud nezpřetrháte jejich šílené plány, tak budete vy i celý svět čelit nepředstavitelným následkům.

Právě v tomto příběhu Sherlock pozná, co je to skutečný strach. Racionálně uvažující muž bude čelit nadpozemské bytosti, jejíž existence popírá veškerou logiku. Honba za odhalením pravdy Sherlocka dovede až na samotnou hranici šílenství. Jde o jediný jeho příběh, který Watson nikdy nezveřejnil.

To vše a mnohem více prožijete v rozšířeném příběhu, který bude přibližně na 15 hodin.

Sherlock se s Lovecraftem setká na začátku roku 2023, buď v únoru, dříve se uváděl únor. Zájemci si budou moci zahrát na PC, PlayStationu 5, Xboxu Series X/S, PlayStationu 4, Xboxu One a Nintendu Switch. Potěší české titulky.