Hackerská skupina NullBulge na X zveřejnila 1,1 tebibajtů informací, které získala z komunikační platformy Slack. „Nevydané projekty, hrubé obrázky a kód, nějaká přihlašovací údaje, odkazy na webové stránky a mnohem více,“ popisuje skupina v příspěvku. Její členové údajně chtěli získat ještě více, ale jejich krtek dostal strach a ze serveru je vykopnul. Skupina ho následně identifikovala.

NullBulge se pro The Wall Street Journal vyjádřili, že důvodem pro napadení Disney je to, jak společnost nakládá se smlouvami umělců, s umělou inteligencí a jak špatně se chová ke konzumentům.

Podle objemu dat je vidět, že jde o opravdu hodně obsahu – jeden tebibajt je zhruba 1,1 terabajtu – takže v následujících dnech můžeme očekávat řadu odhalení, které datamineři objeví. My jsme už psali o prezentaci Aliens: Fireteam Elite 2. Našli se také zamítnuté koncepty kolaborací s Fortnite. Vidět můžeme více podob Petera Griffina nebo implementace Johna McClanea ze Smrtonosné pasti.

Disney o záležitosti mlčí. Její zástupci se nevyjádřili, do jaké míry jsou úniky pravdivé, pouze The Hollywood Reporter dostal prosté vyjádření, že Disney záležitost prošetřuje.

Není to poprvé, co z interního Slacku společností uniklo velké množství dat. Právě skrze Slack unikl gameplay z GTA VI v roce 2022.