Když se podíváme na finanční výsledky Grand Theft Auto 5, tak zjistíme, že Rockstar se šestým dílem nemusí spěchat. Za poslední měsíce se prodalo dalších 5 milionů kopií a celkem má pátý díl na kontě 165 milionů kusů. I přes tyto výsledky jde o mírné zklamání, analytici očekávali, že v tomto čtvrtletí se GTA 5 bude dařit více s ohledem na vydání verzí pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Daří se předplatnému GTA+, které je dostupné pouze pro next-gen verze hry. V Take-Two jsou nadšeni počtem hráčů, kteří se do GTA+ zaregistrovali. Co se týče dalších plánů se službou, generální ředitel se vyhnul komentářům. Dříve se spekulovalo o rozšíření na PC.

S prodeji GTA 5 jsou samozřejmě v Take-Two spokojeni a spokojeni jsou zřejmě i akcionáři, kteří se přesto pomalu, ale jistě dožadují informací o Grand Theft Auto 6, stejně jako hráči a fanoušci. A právě pro ně má šéf Take-Two dvě slova: Stay tuned. Tedy zůstaňte naladěni.

Odpověď Strausse Zelnicka pochopitelně nikoho neuspokojila. Na druhou stranu vlévá naději, že první informace o GTA 6 nejsou daleko. V únoru letošního roku Rockstar potvrdil aktivní vývoj. To je ale jediné, co oficiálně víme.

Nadále se spekuluje nad datem vydání. Některé zdroje poukazovaly na rok 2024. Z aktuální finanční zprávy má ovšem připadat v úvahu až rok 2026. Čtyřleté čekání na GTA 6 odhaduje insider Tom Henderson na základě plánů Take-Two na finanční roky 2023 a 2025.

Během nich společnost slibuje vydat 24 Immersive Core titulů. Tam se řadí The Quarry, Marvel's Midnight Suns, Kerbal Space Program 2 a sporty NBA 2K23, PGA Tour 2K23 a WWE 2K23. Dále deset nezávislých titulů, 20 mobilních titulů (mj. GTA: The Trilogy - The Definitive Edition) a 7 Mid Core, kde je zase A New Tales From the Borderlands.

Nicméně, do plánu mohou být přidány další tituly. Tak doufejme, že v nich bude jednou figurovat i Grand Theft Auto 6.