Období remasterů, remaků a portů bude pokračovat. Společnost Take-Two se ve finanční zprávě pochlubila, že do konce března 2025 plánuje vydat osm takových her.

V tuto chvíli nemáme žádné další oficiální informace o těchto předělávkách. Oficiálně víme pouze o remacích Max Payne a Max Payne 2: The Fall of Max Payne, které připravuje finské studio Remedy a vydá je Rockstar.

Právě u fanoušků Rockstaru vzbudila zpráva nadšení i obavy. Po nevydařené definitivní edici GTA s remastery třetího dílu, Vice City a San Andreas se nabízí předělávka GTA 4, jež by zkrátila čekání na Grand Theft Auto 6, které je ve vývoji.

Nezapomínejme také na možnost remasteru/remaku Red Dead Redemption pro PS4, Xbox One, PS5 a Xbox Series X/S a port pro PC. Také je tady Bully a v neposlední řadě Midnight Club Los Angeles a drsný Manhunt.

Do 8 titulů bychom tedy měli počítat nejen remaky dvou dílů Max Payne, ale pravděpodobně také mobilní verze Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, které dorazí do konce března 2023. Nedávno se spekulovalo o přípravě PS5 a Xbox Series X/S verzí Red Dead Redemption 2. Ty ale prý mohou být řešeny formou patche.

V poslední době jsme se od Take-Two dočkali GTA 5 na PS5 a Xbox Series X/S, Definitivní edici Mafie, Definitivní edice trilogie GTA a Enhanced edice Kerbal Space Programu.

Kromě navýšení prodejů Grand Theft Auto 5 a Red Dead Redemption 2 (informovali jsme zde) se Take-Two dařilo i v případě komiksové střílečky Tiny Tina's Wonderlands a WWE 2K22. Oba tituly překonaly očekávání společnosti, přičemž Tina je považována za nejlepší novou sérii, která v posledních letech vyšla od divize 2K. Přibližně 30 % hráčů Tiny nikdy nehrálo Borderlands, přitom Tina je spin-offem známé série.