Alice: Madness Returns, Little Nightmares a Dicey Dungeons. To jsou tři hry, na které si můžete vzpomenout, když se podíváte na gameplay trailer z gotické pohádky Lost in Random. Pojďme se na hru, kterou jsme viděli na včerejší akci EA Play Live, podívat zblízka.

Lost in Random je akční adventura s jedinečnou grafikou. Titul připravuje švédské studio Zoink, které ve spolupráci s EA Originals vytvořilo povedenou hru Fe. Tentokrát nás čeká kombinace rychlého a výbušného boje a taktické využívání schopností spřátelené kostky a karet získaných během dobrodružství.

Přečtěte si také: Dead Space čeká předělávka od základu a využití next-genu

Lost in Random nás zavede do temného království Random, kde budoucnost a osud každého občana rozhoduje hod kostkou. Království, kterému vládne zlá královna, je rozděleno do šesti stínových říší, v nichž život ovlivňuje prokletá černá kostka. Chudá dívka Even, kterou provází smůla, se v tomhle chaosu vydá na temnou výpravu za záchranou své milované sestry. Společně s Dicey, malou a neobvyklou živoucí kostkou, se musí Even naučit přijmout všudypřítomný chaos a odhalit starý příběh s moderním poselstvím.

„Projděte se tajemnými dlážděnými uličkami království Random, setkejte se s jeho nepředvídatelnými obyvateli a plňte odvážné úkoly. Zapojte se do obávaných bitev s jedinečnou kombinací taktického boje, sbírání karet a výbušného herního systému s kostkami. Buď se přizpůsobíte, nebo zahynete, protože bitvy v obřích deskoherních arénách se mění s každým hodem kostkou! Naučte se, jak zvrátit šance ve svůj prospěch, a ponořte se do temné pohádkové říše, kde přežijí jen odvážní,“ lákají tvůrci.

Prožijte příběh plný zvratů – Vstupte do nádherné a strašidelné říše divů, v níž se musíte vydat do šesti světů království Random, každého s vlastními pravidly. Pomozte zdejším nepředvídatelným obyvatelům, zachraňte svou sestru a prožijte příběh plný zvratů z pera Ryana Northa, autora komiksu Adventure Time, který získal cenu Eisner Award, a The Unbeatable Squirrel Girl od Marvel Comics.

Hoďte si kostkou ve výpravných taktických bitvách – Čelte neznámému v jedinečné kombinaci taktického boje a sbírání karet a přizpůsobujte svou strategii za pochodu v neustále se měnících deskoherních arénách.

Vzepřete se nepříznivému osudu – Vzepřete se osudu a využijte sílu náhody. Spojte síly s kamarádkou Dicey a navzdory všemu uspějte v boji, jehož průběh může změnit jediný hod kostkou. Zariskujte a vyhrajte.

Lost in Random vyjde 10. 9. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. PC verze bude k dostání na Originu i Steamu.