V září na počítače vyjde druhé severské dobrodružství Krata a jeho syna. O přenesení známé hry z PlayStationu 5 a PlayStationu 4 se stará studio Jetpack Interactive (pracovalo také na PC portu God of War). To po vzoru jiných her nabídne neomezenou frekvenci snímků za sekundu, několik grafických vylepšení, možnost zahrát si v rozlišení 4K na plné detaily, širokoúhlé rozlišení, podporu NVIDIA RTX Deep Learning Super Sampling (DLSS), AMD FidelityFX Super Resolution (FSR) a Intel XeSS (Xe Super Sampling) a ještě předešlé aktualizace a dodatečný obsah, včetně Valhalla DLC.

Součástí zážitku budou také české titulky. Co naopak některé hráče zamrzí tak je požadavek na PlayStation Network účet. Navzdory tomu, že jde čistě o hru pro jednoho hráče. U Ghost of Tsushima byl PSN účet vyžadován pouze pro kooperaci.

Nutnost mít PSN účet vyvolal velký rozruch v komunitě Helldivers 2, když ho Sony chtěla dodatečně zavést. Potíž je v tom, že služba PlayStation Network není oficiálně dostupná ve 177 zemích světa. Z toho důvodu se Ghost of Tsushima v těchto zemích ani neprodává. U Helldivers 2 tento záměr vyvolal více než 144 tisíc negativních recenzí na Steamu a hra měla extrémně záporné uživatelské recenze. U Ghost of Tsushima tato „nevole“ není tak velká a hra na startu překonala God of War i Spider-Mana.

S ohledem na požadavek PlayStation Network účtu u God of War: Ragnarök můžeme očekávat, že bude nutný u všech budoucích her PlayStationu, které vyjdou na počítače. Sony mimo jiné připravila speciální rozhraní, které vám umožní se propojit s komunitou na konzolích PlayStation a získávat trofeje.

Systémové požadavky God of War: Ragnarök budou teprve odhaleny. Podívejte se na trailer, co oznámil PC verzi.

OBRÁZKY Z PC VERZE