Hráči vyhráli! Společnost Sony po velmi krušném víkendu ustoupila z požadavku, který naštval komunitu Helldivers 2. PC verze úspěšné kooperativní akce nebude vyžadovat propojení Steamu s účtem ve službě PlayStation Network.

„Fanoušci hry Helldivers – vyslechli jsme vaše názory na aktualizaci propojení účtů ve hře Helldivers 2,“ uvádí Sony v prohlášení a potvrzuje, že aktualizace, která by novou podmínku zavedla, nevyjde. Propojení mělo dnes platit pro nové hráče a pro stávající komunitu od 4. 6. 2024.

Stále se učíme, co je pro počítačové hráče nejlepší, a vaše zpětná vazba je neocenitelná. Ještě jednou děkujeme za vaši trvalou podporu hry Helldivers 2 a budeme vás informovat o budoucích plánech,“ dodává Sony.

Je dobře, že Sony ustoupila a rozmyslela si to. Zejména kvůli hráčům ze 177 zemích, kde není PSN oficiálně spuštěno.

Pověst Helldivers 2 je pošramocena. V posledních dnech vyšlo více než 144 tisíc negativních recenzí na Steamu a hra má extrémně záporné uživatelské recenze z nedávné doby a ze všech recenzí smíšené hodnocení. Naštěstí dle SteamDB tahle kauza neměla vliv na počet hráčů ve hře. Za posledních 24 hodin se v jeden okamžik v boji proti broukům sešlo přes 110 tisíc hráčů.

Popel na hlavu si sypou vývojáři, kteří o požadavku propojit Steam s PSN věděli šest měsíců před vydáním, ale dostatečně na to neupozornili a nemluvili o tom. Na sociální síti X to uvedl šéf studia Arrowhead.

Co se týče požadavku do budoucna, upozornění u PC verze Ghost of Tsushima na Steamu vypovídá o tom, že PlayStation Network účet bude vyžadován v případě multiplayeru. U singleplayeru nutný nebude. Naštěstí zpětné zavedení (jako v případě Helldivers 2) v současné době zdá se nehrozí.